HABER MERKEZİ

Olay, ilçeye bağlı Akhoca Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre, Akhoca Köyü’nde çiftçilik yapan evli ve 2 çocuk babası H.P., 2010 yılında baldızının kızı olan E.E.’yle zorla birlikte oldu. H.P., ilerleyen süreçte de E.E. ile tehdit ve ilişki sırasında cep telefonuyla çektiği görüntülerle şantajda bulunarak köydeki evin yanı sıra Keşan’daki bir evde zorla birlikte olmaya devam etti. E.E. yaşananların ardından durumu ailesine anlattı. Bunun üzerine aile, Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek H.P.'den şikayetçi oldu.  Yakalanarak, gözaltına alınan H.P., küçük kızla para karşılığı ilişkiye girdiğini savunarak, tehdit ve şantaj suçlamalarını kabul etmezken, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.     

İSTİSMARI KAYDA ALMIŞ 

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık H.P. ve avukatı katıldı. Duruşmada gelen yazı cevaplarının okunmasının ardından duruşma savcısı, önceki celse verdiği mütalaasını tekrarladı. Mütalaada mağdurun eniştesi olan sanığın, torunlarıyla arkadaş olması nedeniyle evine gelip bazen yatıya kalan E.E.'ye 2010 ve 2011 yılları içerisinde cinsel davranışlarda bulunmaya başladığı belirtildi. Mütalaada ayrıca sanığın yaşı küçük mağduru babasına şikayet edeceği şeklinde tehditlerde bulunduğu, 2011 ve 2012 yılları içerisinde mağdurla zorla birlikte olduğu hususlarına yer verildi. Bu tarihten sonra bu durumun devam ettiği ve geçen zaman süresince yaşı büyüyen E.E.'ye para vermeye başlayan H.P.'nin, mağdura tehdit ve şantajda bulunabilmek ve şikayet edilmesi durumunda kendisini garantiye alabilmek açısından istismar sırasında küçük kızın haberi olmaksızın ses kaydı yaptığı hususu da mütalaada yer aldı.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ, 37.5 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ 

Mütalaada son olarak, sanığın kastının yoğunluğu, suçu işleme biçimi, mağdur üzerindeki etkileri ve meydana getirdiği zarar göz önüne alınarak sanığa verilecek cezada alt sırdan uzaklaşılması talep edildi. H..P.'nin avukatı savunmasında E.E.'nin soruşturma ve yargılama aşamasındaki beyanlarının çelişkili olduğunu ileri sürerek, dosyada baştan beri mağdurun beyanları doğrultusunda müvekkilinin aleyhine olabilecek delillerin toplandığını ifade etti. Sanık H.P. ise sağlık sorunları yaşadığını belirterek tahliyesinin talep etti.

Mahkeme heyeti sanık H.P.'nin tahliye talebini reddederek, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 37, 5 yıl hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

70 yaşındaki sanığa 37.5 yıl hapis