HABER MERKEZİ

Dün saat 16.00’da sahil sakinlerinin katılımıyla Enez sahil’de düzenlenecek olan toplantı, iddiaya göre belediye zabıtaları ve 40 kadar İŞKUR çalışanı tarafından basıldı. Mesai bitmeden çalıştıkları yerlerden toplanarak minibüslerle toplantı yerine taşınan göstericiler, uzun süre toplantıyı çalışamaz hale getirdiler.

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği Başkanı ve toplantı yönetmeni Ulaş Demiray, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; toplantıya katılanların itidalli davranmayıp bu olaya başka türlü müdahale etmeleri durumunda bütün ülkenin bu iğrenç olayı konuşuyor olacağını söyledi. Yaşanan olayın Trakya’da faşizmin ayak seslerinin ilk provası olduğunu söyleyen Demiray, hiçbir siyasi partiyi suçlamadıklarının altını çizdi. Yaptıkları toplantının yerel uygulamalardan şikayetçi olan her partiden insanların katıldığı yasal bir toplantı olduğunu belirten Demiray“Bu olayı siyasi bir malzeme olarak görmüyor, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’nın ruhsal ve psikolojik durumunun belirlenmesi açısından önemli buluyoruz. Ancak eğer AKP yetkilileri bu olayı kınamazlar ve gerekeni yapmazlarsa bu olayın işbirlikçileri olarak ilan edilmeleri kaçınılmazdır.” dedi.

Konunun en dehşet verici yönünün İŞKUR’da çalışanların ve belediye zabıtalarının böyle bir eylemde kullanılmaları olduğunu ifade eden Demiray, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda bu tür kullanımların arkasının kesilmeyeceğini ve çok acı sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Duruma her kesimden kişi ve kurumların tepkilerini beklediklerini söyleyen Demiray“Başta İŞKUR yetkilileri ve sayın valimiz olmak üzere yetkilileri OHAL bölgesindeki bu olayı titizlikle incelemeye çağırıyoruz. Belediye Başkanı Abdullah Bostancı izinsiz ve suçsuz olan bir eylem planlanmıştır ya da göz yummuştur. Kendisi ya da maşaları; devletten maaş alan ya da İŞKUR’dan ekmek bekleyen insanları mesai saati bitmeden, çalıştıkları bölgelerden taşıyarak bu etkinliklerde kullanmışlardır.” ifadelerini kullandı.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ