HABER MERKEZİ

Olaylara en kısa sürede müdahale eden gece gündüz demeden olabilecek her türlü felakette kurtarma çalışmaları için her zaman göreve hazır olarak mesai yapan Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılında; 302 adet yangın ve 75 trafik kazası kurtarma operasyonunda aktif görev aldı.

Güçlü ekipman ve profesyonel yaklaşımlarla olaylara müdahale eden Müdürlük, yıl boyunca 317 iş yeri yangın güvenlik raporu işlemi ve 2036 diğer itfai olayda da görev aldı.

Biri soğutmalı 3 adet cenaze aracı ile 2017 yılında 577 adet cenaze taşınmasında görev alan itfaiye müdürlüğü, 64 adet eğitim ve tatbikat, 302’ü yangın olmak üzere toplamda 3371 olayla ilgili işlem yürüttü.

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün yangınların meydana geldiği yerlere kısa süre içerisinde ulaştığı da bildirildi.

Bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatına sahip olan Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün talep edilmesi halinde komşu ilçelerde de kurtarma olaylarına katkıda bulunduğu ifade edildi. Müdürlüğün, kaza kırım aracı vasıtasıyla araçlarda sıkışan yaralıların en kısa süre içerisinde sağlık kuruluşlarına naklinin de sağlanması için çaba harcadı.

İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, ihtiyaç anında itfaiye müdürlüğüne 110 yangın ihbar hattından ulaşılabileceğini dile getirdi.

İtfaiye Müdürlüğü’nün 2017 yılı çalışmalarını değerlendiren Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürü Muharrem Özşay, “Keşan Belediye Başkanımız Opr. Dr. Mehmet Özcan, insanların can ve mal güvenliğini koruma özelliği açısından İtfaiye Müdürlüğümüzü her zaman destekliyor. Biz de kendisine hem ekipman desteği hem de güveni nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bizler Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak öğrencilerimize yangın çıkmadan alınabilecek önlemleri de anlatıyoruz. Kendilerinin yalnız kaldığı dönemlerde neleri yapmamaları gerektiklerini anlatıyoruz. İtfaiye olarak bizim yangınlara nasıl müdahale ettiğimizi, yangın ile karşılaştıklarında neler yapıp bize nasıl haber vereceklerini anlatıyoruz. Bu sayede yangınlara karşı öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Bu sayede çıkabilecek yangınları en aza indirgemeyi hedefliyoruz.” dedi.

Yangın ihbarı konusunda vatandaşların hassas davranmasını isteyen Özşay, şunları aktardı: “Yangın çıktığı andan itibaren olayı gören vatandaşlarımız kesinlikle bize ihbar etsinler. Bize ne kadar erken haber gelirse bizim müdahalemiz de o kadar hızlı oluyor. Bizim olaydaki ilk amacımız can kaybının olmaması daha sonra ise maddi kaybı önlemek. Bu ikisini önlemek için bizim yangınlardan haberdar edilmemiz gerekiyor. İntikal esnasında çok fazla sıkıntı yaşamıyoruz. Vatandaşlarımızın ara sokaklarda yanlış park yapmaları bizi yavaşlatabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımızı hassas olursa çalışmalarımız daha iyi olur.”