HABER MERKEZİ

Edirne'de Romanların yaşadığı Menzilahır Mahallesi'nde Nedim Merdin, şiddet uyguladığı eşi İpek Merdin'in oğulları Menderes'i de alarak evi terk etmesinin ardından Cuma gecesi, saat 02.30'da pompalı tüfekle gittiği kız kardeşinin evinde katliam yaptı. Nedim Merdin, evde bulunan eniştesi Salih, kız kardeşi Hanife ve yeğeni Elena Mal'ı öldürdükten sonra kayıplara karıştı. Edirne polisi her yerde katil zanlısı Merdin'i ararken, öldürülen Salih, eşi Hanife ve çocukları Elena Mal'ın defnedileceği, mahalledeki Acıçeşme Mazarlığı'nda cenaze namazı kılındı.
Öldürülen 3 kişinin defnedileceği sırada çevreden 1 el silah sesi duyulması üzerine mahalle sakinlerinin 'Katil mahalleye geldi' iddiaları üzerine büyük panik yaşandı. Mezarlıktan panik halinde kaçanlar olurken, polis de mahalleyi abluka altına aldı. Uzun namlulu silahlı polis ekipleri, çatılar ve evleri didik didik aradı. Bu sırada panik yaşayan mahalle sakinlerinden ağlayanlar oldu. Mahallede, 'Kadın kılığına giren katil geri gelecek 3 kişi daha öldürecek' söylentilerinin yayılması nedeniyle yaşanan panik bir süre devam etti. Polis, yaptığı aramada katil zanlısının izine rastlamadı. Zanlının yakalanması için polisin çalışmaları sürüyor. Mahallede paniğin bitmesi üzerine öldürülen Salih, eşi Hanife ve çocukları Elena Mal, gözyaşları arasında toprağa verildi.

KATİL ZANLISI İNTİHAR ETTİ

Edirne'de 3 kişiyi pompalı tüfekle vurarak öldürdükten sonra kaçan ve polisin her yerde aradığı Nedim Merdin'in intihar ettiği ortaya çıktı.

Nedim Merdin'in cesedi olayın olduğu Menzilahır Mahallesi'ne bir kaç kilometre uzaklıktaki Edirne Tarım Açık Cezaevi yolu üzerindeki TOKİ konutlarına ait arazide koyun otlatan bir çoban tarafından bulundu. Cesedin yanında 3 kişiyi öldürdüğü pompalı tüfek de bulunurken Merdin'in bu tüfekle başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi.