HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP’li İl Başkanlarını şehit cenazelerine almama talimatı veren Süleyman Soylu’ya sert tepki göstererek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parti, ülkeyi kurtaran ve kuran partimizin il başkanlarını şehit cenazesine almayacağını açıklayan bu densize biri haddini bildirmeli. O koltukta oturuyorsan bu ülkeyi kuran CHP sayesinde oturuyorsun. Senin görevin ülkenin huzurunu sağlamak, iç savaş çığırtkanlığı yapmak değil. Kimsenin burnunun kanamamasını sağlamak senin görevin. Şehit cenazelerinin gelmesini önlemek. Ülkeyi ateşe attınız, sizin yüzünüzden her gün şehit haberleri geliyor ama yaptığınıza bakın. Kimsenin gücü ülkeyi kuran partinin il başkanlarını şehitlerimize son yolculuklarını yapmasına engel olamaz” açıklamasında bulundu.

CHP’li Bircan, “Bunlar Müslümanlığı bile unutmuşlar. Bu kadar acizler. Bizim dinimizde ölene son görevi yapılır. Şehitlik mertebesi en kutsal mertebedir. Şehidimize de son görevi yapıp yapmayacağımızı sana mı soracağız iç savaş çığırtkanı bakan!” diyerek, Soylu’nun tahilsiz açıklamaları üzerine derhal istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti’nin ülkemizdeki huzuru ve iç barışı bozmak için sürekli çaba harcadığını hatırlatan Bircan, “İçişleri Bakanının son açıklaması da gösteriyor ki, 16 senedir kinden, nefretten beslenen AKP, bu seçim sonrasında da aynı şekilde devam edecektir. Ülkemizde huzur bırakmadınız” dedi.