AYŞİN SEÇİL GEZER

Bozkurt, şunları söyledi: “Yeterli imza olmasından çok sevindirici olan, koltuk hesabı olmadan siyasi kariyer hesabı olmadan değişim ihtiyacına yürekleri ile katılan delegelerimiz olmasıdır. Bülent Ecevit’in genel başkanlığa geldiği gibi halkın isteklerine yanıt veren bir Cumhuriyet Halk Partisi delegasyonu o yıllarda olduğu gibi %40 barajını yıkıp geçecektir. Cumhuriyet Halk Partisi adında da geçtiği gibi halkın partisidir. Halkın çağrısına cevap vermek tüm delegelerimizin bir görevidir.”

TEK ADAM REJİMİNE KARŞI MUHALEFET ETMEK KOLAY OLMAYACAKTIR

Oktay Bozkurt sözlerine şöyle devam etti: “Tek adam rejimine karşı muhalefet etmek kolay olmayacaktır. Bu görevi yıllar sonra ‘bu adam baş eder’ dediğimiz Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce üstlenmelidir. Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğimiz ve Türkiye'yi gerçek kimliğine kavuşturacak diye inandığımız Muharrem İnce'yi Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek kimliğine büründürecek kişi olarak görmemek zaten en büyük hata olacaktır. Bu bilinç ile tüm delegelerimizin bizlere 16 yıl sonra muhalefet olarak, kaç oy alacağımız değil; nasıl kazanacağımızı gösteren Muharrem İnce'nin genel başkan olması için değişim kurultayına imza vermelerini dilerim.”

DELEGELERİMİZE ÇAĞRIM BU DEĞİŞİM HAREKETİNE KATILMALARIDIR

Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu çağrıyı daha önce de yapmış bir eski il başkanı olarak, bu değişimin siyasi kayıpların ve kazançların değil, halkın kazanç ve kayıpları ile sonuçlanacağını tekrar hatırlatmak isterim. Mesele parti içi mesele değil; tam olarak Türkiye meselesidir. Türkiye'nin kazanması için yapmış olduğum çağrı için siyasi kayıp yaşamış biri olarak kendimi çok gururlu ve onurlu hissetmekteyim. Bunu zaman bize Cumhuriyet Halk Partimizin Cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye'ye yakışan bir aday kazandırması ile daha da derinden hissettim. Yeni yönetim sistemi ile seçim süreçlerinde artık partinin kurumsal yapısının yanında güçlü lider ve halkın lideri ihtiyacı çok açıktır. İşte tam olarak bu sebep ile Muharrem İnce’yi partimize genel başkan olmasının yanında cumhuriyetimize, kişisel haklarımıza, özgürlüğümüze, halkımıza önderlik etmesi için delegelerimize çağrım bu değişim hareketine katılmalarıdır.”