Edirne Belediyesinin yaptığı açıklamaya göre; ünlü ses sanatçısı Selda Bağcan, Sarayiçi Konser Alanı’nda Edirneliler ile buluştu. Sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyleyen Selda Bağcan, geceye katılanlara muhteşem bir gece yaşattı. Konseri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’da dinledi. Gürkan, çimlerin üzerine oturarak, Selda Bağcan’ın şarkılarına eşlik etti. 

Daha sonra sahneye çıkan Başkan Gürkan, Selda Bağcan ile birlikte İzmir Marşı’nı seslendirdi. İzmir Marşı’na yüzlerce Edirneli de eşlik etti. 

İzmir Marşı sonrasında Gürkan, “Sen Mustafa Kemal dersin. Ben İzmir anlarım, Afyon anlarım, Uşak anlarım, Edirne anlarım. Sen Mustafa Kemal dersin. Ben özgürlük, bağımsızlık, Türkiye Cumhuriyeti anlarım. Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşadedi. 

Selda Bağcan daBu milletten Atatürk sevgisini silemezler, silemeyecekler. Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşadiye konuştu. 

Bağcan’a plaket takdim eden Gürkan, “Sesiyle büyüdük, bize verdiği sevgiyle büyüdük. Aşkıyla, heyecanıyla ama en önemlisi memleket sevgisi ile büyüttü bizi. Memleket sevdası ile büyüttü bizi. Bir insanın sahneye de çıksa, sahneye çıkarılmasa da, zindana da tıkılsa memleket sevdasının bitmeyeceğini gösterdi bizlere. Biz Selda Bağcan’ı öyle sevdik. Gözlerimiz dolu dolu izledik. Yüreğimizden taşan sevgilerle, gözlerimizden akan yaşlarla izledik. Belediye Başkanı olduğumda tek bir düşüm vardı. O bıyıklarımın yeni terlediği dönemlerde bize bu ülkeyi sevdiren, bu ülkenin insanını sevdiren o kocaman devleri Edirne’ye getirmek. Edip Akbayram’ı getirdik, Zülfü Livaneli’yi getirdik, Selda Bağcan’ı bir türlü getiremedik. Uğraştık, çabaladık. Çok yoğundu ki. O öğrendiğimiz mücadeleci ruhumuz, devrimci ruhumuzla vazgeçmedik. Ve bu akşam gerçekten hepimizi yıllar öncesine götürdü. Hepimizi tekrar sevdalarımızla, hayallerimizle, gelecek düşlerimizle buluşturdu. Sağ olasın. Var olasın büyük insandedi. 

Konser büyük bir coşkuyla sona erdi.

Saraçlar Caddesi’nde ise Ali Altay ve Elif Kaya sevenleriyle buluştu.