HABER MERKEZİ

Çoğal konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Değerli basın mensuplarımız,

 Ekonomik , Özlük, hukuksal haklarımızın, Cumhuriyet ve Demokrasi kazanımlarımızın ortadan kaldırılma girişimlerine karşı  Alanlarda ve Yargıda  yıllarca mücadelemizi sürdürdük

Ancak: YSK’nın yasaya açıkça aykırı olarak aldığı tartışmalı kararlarla, sonucu şaibeli hale gelen 16 Nisan 2017 referandumu, bir süredir fiilen yok edilmiş olan parlamenter demokratik sistemi ve kuvvetler ayrılığı prensibini Anayasa’dan da tümüyle silmiştir. 

Başta sendikalar olmak üzere, parlamenter demokrasiye inanan, varlığını demokrasi, laiklik, kuvvetler ayrılığı, özgürlükler, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi çağdaş değerlerden alan sivil toplum örgütleri açısından, yeni bir mücadele dönemi başlamaktadır.

Yapılmış olan  Anayasa değişikliği köklü bir rejim değişikliğini öngörmektedir. Bu rejim değişikliğinin olumsuz etkilerini önce kamu çalışanları yaşayacaktır. AKP iktidarının, parlamenter rejimde yapmaya cesaret edemediği kamu personel rejimindeki değişiklikler, yeni rejimde, cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle kamuoyunda hiç tartışılmadan gerçekleştirilecektir.  Kamu personeli bundan sonra sürekli “OHAL” koşullarında çalıştırılacaktır. 

Anayasa değişikliği ile, kamu çalışanlarının özlük haklarını ve çalışma koşullarını etkileyecek düzenlemeler yapma konusunda; Cumhurbaşkanına verilen yetkiler, önümüzdeki dönemde tüm  emekçilerin yeni kazanımlar elde etmek bir yana, mevcut kazanımlarını da kaybetme tehlikesini gündeme getirmiştir.

Çalışanların grev hakkının olmadığı bir toplu sözleşme düzeninin, çalışanlar lehine sonuçlar vermesini beklemek hayaldir. Çağdaş, Laik, Demokratik  Türkiye  Cumhuriyeti ni ortadan kaldırma girişimlerine  karşı; Emekten, Demokrasiden, Cumhuriyetten, parlamenter sistemden ve sosyal hukuk devletinden yana olan bütün Demokratik Kitle Örgütleri ve halkımızla birlikte , Güçlü  Demokratik çağdaş hukuk  devletini inşa etme mücadelemiz,  halkımızdan aldığımız güçle  devam edecektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923’te başlattığı demokrasi ve Cumhuriyet yürüyüşüne ara verilmesine izin vermeyeceğiz. 

Yolumuz aklı ve bilimi rehber alan Mustafa Kemal Atatürk ün yoludur.

Cumhuriyet, 600 yıllık Osmanlı imparatorluğunun ,90 yıllık reklam arası değil, Uygarlık tarihimizde , Çağdaşlaşma ve Demokrasi  yolculuğumuzun son halkasıdır.

Gün; safları sıklaştırma, güçleri birleştirme ve mücadeleyi ortaklaştırma günüdür.

Bu duygularla, adaylığımı ilan ediyor,24 Haziranda halkımızı sandiğa giderek aydınlık yarınları birlikte yaratmaya davet ediyorum .

ÖZGEÇMİŞ

25.09.1965 yılında Babaeski/KIRKLARELİ’de doğdu

1983 Yılında Kırklareli Teknik lisesinden mezun oldu.

1989 yılında Trakya Üniversitesi Matematik Bölümünü ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Eğitim-İş Edirne Şube’de şube sekreterliği , Eğitim-İş Genel Merkezi'nde Genel Mali Sekreterlik  ve Birleşik Kamu iş Kofederasyonu Genel Merkez Özlük Hukuk Sekreteri görevlerinde bulundum.  .ADD Genel Merkez delegeliği, Edirne Tüketici Hakları Derneği, ÇYDD yönetim kurullarında görev yaptı

Evli ve bir kız babasıdır.

 ENGİN ÇOĞAL

CHP MV ADAY ADAYI