HABER MERKEZİ

Edirne’nin milletvekilleri, beraberindeki partililerle geldikleri Adalet Sarayı’nda, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Gül Altınok’un elinden aldı.

HEMŞERİLERİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Fatma Aksal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yeni bir sistem ve Meclisle önümüzde yeni bir dönemin olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Edirne’den kadın aday gösterdiği için teşekkür eden Aksal, “Öncelikle Edirneli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Önümüzdeki dönem çok önemli bir dönem olacak. Yeni bir meclis, yeni bir sistem, 2023 hedeflerine taşıyacak bir meclis olacak. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Edirne’ye kadın aday gösterdiler, teveccüh gösterdiler. Edirneliler de kadın adaylarına sahip çıktılar. Oylarını arttıran 10 ilden bir tanesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Başta İl Başkanım olmak üzere tüm teşkilatımıza, üyelerinden en üst kademeye kadar hepsinden Allah razı olsun. Gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar. Amacımız Ankara’da Edirne’yi en iyi şekilde temsil etmek, ülkemize ve milletimize hizmet etmektir. Allah mahcup etmesin” dedi.

EDİRNE HALKININ GÜVENİNİ, SORUMLULUĞUNU HİSSEDİYORUM

Okan Gaytancıoğlu da konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “4 Haziran seçimlerinde gerçekleşen irade sonucunda yeniden 3 yılda 3’üncüye milletvekili seçilmiş bulunuyorum. Türkiye’de istikrarsızlık sonucu Türkiye Cumhuriyet’i ciddi anlamda yara alıyor. Milletvekili seçilmemden dolayı onur ve gurur duydum, Edirne halkının güvenini, sorumluluğunu hissediyorum arkamda ancak ülkemizin biran önce normalleşmeye geçmesini ve çiftçilerin sorunlarını, işçilerin ve ezilen halkın, yoksulların sorunlarını, dış politikada ki komşularımızla nasıl ticaret yaparız?’ gibi konuları konuşmamız lazım. Bundan önceki dönemlerde de olduğu gibi ve bundan sonra da tüm gücüm ve enerjimle Edirne halkının sorunlarını, Edirne’de yaşayan tüm insanların sorunlarını mecliste dile getirmeye ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere tanıdığı tüm hakları ve hukuku 81milyon insanımız için kullanmaya, mücadele etmeye çalışacağım. Bana Edirne halkının duyduğu güvenden ötürü çok teşekkür ediyorum. Onlara layık olmaya çalışacağım. Atatürk’ün bir sözü var ‘Türk övün, çalış, güven.’ Türklüğümüzle övünelim, çalışalım ve güvenelim. Güvendikten sonra çok şey yaparız. Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığın süre içerisinde neler yaptığın. 3 yıllık süre içerisinde muhalefette bulunduğumuz süre içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarım politikalarına yön vermeye çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim. Her zaman haksızlığa, hukuksuzluğa karşı ezilen insanların sesi olmaya devam edeceğim”

EDİRNE HALKIMIZA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN DİYORUM

Erdin Bircan, şunları söyledi: “Şu anda 3 dönemim hatta buçuklu bir dönemimiz var biliyorsunuz. 26. dönem buçuklu bir dönemdi şu an 27. döneme mazbatalarımızı aldık. Önce Edirne’mize, Edirne halkımıza ve ülkemize hayırlı olsun diyorum. Daha önceki çalışmalarımız da ülkenin normalleşmeye ihtiyacı var.  Yeni başkanlık sistemi ile yeni bir sistem, yeni ve değişik bir Meclis düşünüyoruz. Bu sistemle ilgili konuşulacak, yazılacak çok şey var biz de uyum sağlamaya ve uyum yasalarını tekrar geriye getirmek için mücadele edeceğiz ama önce bu ülkenin huzura ihtiyacı var o huzuru sağlamak için Edirne’den başlayarak ülkenin her yanına yayacağımız bir huzur projemiz var bu konu ile ilgili mecliste çalışma yapacağız. Arkadaşlarımız ile birlikte kol kola girerek ülkenin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu anlatacağız. Bu ülkenin gerçekten normalleşmeye ihtiyacı vardır yani bir iç işleri bakanının, Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlarının bir şehit cenazesini alıp, alamama gibi bir söylemde bulunması suçtur. İç işleri bakanının dahi suç işlediği bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu söylememize rağmen seçimler öncesi söylenen önce normalleşmek sonra barışmaktı ama maalesef daha çok gergin bir ortam yaratıldı. İnşallah bu sorunları 27. Dönemde hep birlikte, diğer partilerin milletvekilleriyle çözmeye çalışacağız. Ülkenin önce normalleşmeye ve huzura ihtiyacı var daha sonra da ekonomisinin düzelmesine ihtiyacı var ama bunların olabilmesi için öncelikle huzur ve barışa ihtiyacımız var. Bunları 27. Dönemde gerçekleştireceğiz önce Edirne’mize sonra da ülkemize hayırlı olsun.”

HAKSIZ REKABETLE YARIŞA GİRDİK

Orhan Çakırlar da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Edirne’yi parlamentoda en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Seçim sürecinin kısa ve zorlu bir süreç olduğunu belirten Çakırlar, “Muazzam bir haksız rekabetle yarışa girdik. Ancak teşkilatlarımız gösterdiği gayretle bu haksız rekabeti mutlu sona ulaştırdık” diyerek kendisine destek veren Edirne halkına teşekkür etti.

Seçilen milletvekillerimize görevlerinde başarılar dileriz.