HABER MERKEZİ

Çakırlar, “3 tane komisyonda görev almayı talep etmiştim. Tarım Komisyonu’na uygun görmüşler. Tarım Komisyonu da bana uzak bir şey değil. Tarımın içinde yaşayan bir insanım. Bizim bölgemiz tarıma dayalı bir bölge. Bence Edirne’nin bir şansı var. Diğer partideki milletvekili adaylarının da aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Edirne’den Tarım Komisyonu’nda 3 kişi var. Çiftçinin içinde bulunduğu sıkıntıları önemsediğimiz için bu komisyonda yer aldım. Komisyonun en yaşlı üyesi olarak geçici başkanlığını da ben yürüttüm.” dedi.

TRAKYA’YI KİRLETEN BİR AÇIK KANALİZASYONUMUZ VAR

Orhan Çakırlar, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizi en çok rahatsız eden konu bütün Trakya’yı kirleten bir açık kanalizasyonumuz var.  Tekirdağ’ı, Kırklareli ve Edirne’yi ilgilendiren Ergene açık kanalizasyonumuz var. Ben oraya nehir demiyorum.  Çünkü artık nehir özelliğini kaybetmiş bu 3 ilin atıkları buraya geliyor. Biliyorsunuz ki burada bir canlı bile yaşayamıyor. Bunları önemsediğim için gücümün yettiği oranda bu nehrin temizlenmesi ve etrafa saçmaması için birinci önceliğim bu olacak. Bir de çiftçimiz için çalışmalarım olacak. Bu komisyona seçildiğim için de sevinçliyim. Diğer komisyon üyeleri arkadaşlarımızla da bir araya geleceğiz.”

RESMİ BİR ŞEY YOK

İYİ Parti’deki istifalara da değinen Çakırlar, şunları söyledi: “Henüz bana ulaşmış resmi bir şey yok. Olursa da saygı duymak lazım. Ama resmi bir şey olduğunda daha net konuşabilirim. 

Orhan Çakırlar, Çorlu’da meydana tren kazasının da peşini bırakmayacaklarını, araştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.