Keşan Final Dergisi Dershanesi Kurucusu Mustafa Bezbaş ve Aden Eğitim Kurumları Sahibi Sadık Baş, dün ADEN Koleji’nde düzenlenen törenle, eğitim sektöründe yeni bir ortaklığa imza attı.

Saat 14.30’da başlayan imza törenine, eğitim camiasından geniş katılım oldu. Törende ilk olarak söz alan Mustafa Bezbaş, 18 yıldır Keşan’da eğitim sektöründe rol aldığını ifade ederek, “Burada Uzunköprü’den, Edirne’den, Keşan’dan, İpsala’dan, Enez’den gelen bir sürü dostumuz var. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bir genç arkadaşımla bugün ortaklık hamlesi yapıyoruz. Kendisi Keşan’da ilk özel okulu kurmuş arkadaşımız. Tekirdağ’da da 3’üncü okulunu yapıyor. Çok güzel eserler ortaya koymuş. Biz Sadık Bey ile yıllarca rekabet ettik. Hep, ‘Keşke birlikte olsak’ demişizdir. Genç, başarılı ve eğitimi çok iyi bilen bir arkadaşımız. Ben burada olmaktan, Keşan’a değer katacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Kendisine bize bu imkânı verdiği için çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte güzel günlere doğru yola çıkacağız. Başarılı genç kuşaklar yetiştireceğiz. Keşan’ın ilk özel okulunu en çok tercih edilen, en başarılı okulu olarak yola devam etmesini sağlayacağız.” dedi.

Daha sonra Mustafa Bezbaş, Sadık Baş’a çiçek takdim etti.

BAŞ: EĞİTİM, İNSAN HAYATINDA EN ÖNEMLİ DEVRİMDİR

Daha sonra söz alan Sadık Baş ise Keşan’ın eğitim anlamında önemli bir gün yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Eğitim denilince akla insan hayatının en önemli devrimlerinden bir tanesi geliyor. Hatta öğretmenlerimizden bir tanesi sosyal medyada güzel bir yazı yazmıştı. ‘Bir insanın hayatındaki en büyük mucize küçükken iyi bir öğretmenle karşılaşmaktır’ Küçükken iyi bir öğretmenle karşılaşmadaki en büyük özelliğin yerel güç olduğuna inanıyoruz. Biz eğitim işine girdiğimiz zaman şuna çok inandık, yerelde bir okul olmak herkesin hayatında çok öncelikli bir nokta. Biz eğitime yatırım yaparken birçok ulusal marka bize geldi. Ben eğitime yatırım yapmadan önce 25-30 ülke gezmişimdir. Orada 80-90 okul görmüşümdür. Geçtiğimiz hafta dünya üzerindeki eğitim modelleri hakkında bir seminerdeydik.  Orada şunlardan bahsettiler; dünyanın en güçlü eğitim kurumları asla, şubesi 1’deni 2’den, 3’ten, 4’ten ve 5’ten fazla değil. Biraz daha incelediğimizde İsviçre’de Yenimuhacir Beldesi kadar bir alana kurulmuş bir okul 1900 öğrencisi var. Bütün kadrosu 30-35 yıllık. Başlamışlar orada, bitirmişler orada. Öğretmenleri orada doğan insanlar. Ve eğitimdeki kaliteleri hiçbir şekilde değişmeden gelmeler. Oranın en güçlü kadrosu yerel isimle beraber dünyaya duyuruldu.  Bu işe girerken hedeflediğimiz, yerelin en güçlü isimleriyle yola çıkma kararı aldık. Bizim şu andaki kadromuzda yerelin mutenan isimleri. Alanında en güçlü isimlerin olduğunun farkındayız”

EĞİTİM KALİTEMİZİ YÜKSELTECEK HER ŞEYİ YAPTIK

Sadık Baş, Keşan’a eğitim anlamında yatırım yapacaklarında, yerelde birçok kişinin özel eğitim kurumu kurma düşüncesi olduğunun bilincinde olduklarını ifade ederek, “Biz bu arkadaşlarla görüştük. Mustafa Bey de görüştüğümüz kişiler arasındaydı. Buranın şöyle bir özelliği vardı benim için, ben işadamıyım ve işletme mezunuyum. Eğitimcilik dönemim de burada başladı. Biz bir dershane kurduk ve o zaman da Mustafa beyle çok güzel rekabet ettik. Mustafa Bey bizimle inanılmaz mücadele ettik. Biz ondan çekinerek eğitim kalitemizi yükselterek her şeyi yaptık. O günden bu güne geldiğimiz de, ben Keşan’a gelirken eğitim yatırımı yaparken buradaki kişileri de ziyaret ettim. Bu yatırımı beraber yapalım dedim. Aklımızda bir model olsun. Bu model de, ben hiçbir zaman Türkiye’nin bütün bölgelerine yayılan, isim hakkı verdiğim, okul 7 bin lirayken 3 bin daha üzerine ekleyip 10 bin alayım, 3 bin öğrenci başına alayım vs gibi hiçbir zaman hayalim olmadı. Ben size inandım, yerelde bir birinden güzel isimlerle yapılacak yatırım ortaklığı her zaman başarıyı getirir. Ben sizinle fırsat bulduğum anda sizinle saatlerce eğitimi konuşurum.” diye konuştu.

EĞİTİMDE BAŞARI MESAİDEN SONRA BAŞLAR

Sadık Baş, eğitimde başarının mesaiden sonra başladığının altını çizerek, şunları kayıt düştü: “Biz buranın insanlarıyla güzel yatırımlar yapalım. Burada herkes özel okul istiyordu ama “acaba” diyorlardı. Sonra Tekirdağ’dan biri geldi çok ciddi miktarda bir yatırım yaptı. Biz güzellik oluştuğuna inanıyorum. Bunun sonucunda biz birinci oldu. Okulumuzu açtığımızda biz 8. Sınıf öğrencisi almadık. Bir kargaşa olacağını, sistemin oturmayabileceğini düşündük.  Okulun oturması zaman alabilir dedik bu çocukların geleceği ile oynayamayız. Bir sonraki sene biz bölgenin birincisi olduk. Silivri’den bu tarafa okul ortalamasıyla birinci olduk. Bu yıl 1. TEOG Sınavı’nda burada birinci olduk, burada oluşturduğumuz eğitim sistemini Tekirdağ’da hem lisemizde hem ortaokulumuzda uyguladık, onlarda birinci oldular. Bunları konuşurken, yerelden bir arkadaşımız, mesai bittikten sonra ben okulun sahibiyim, bu okul çok iyi şeyler yapıyor, ben bizzat şahidim, bütün arkadaşlarımız ve velilerimiz buna şahit. Gerçekten eğitim veriyor. Bundan yıllar sonra, biz bu eseri bıraktığımızda buraya başka şehirlerden, başka ülkelerden Keşan’ın ekonomisine katkı sağlayacak bir eğitim kurumu haline geliriz inşallah. Ben buna canı gönülden inanıyorum. Keşan ADEN Koleji’nin oturmuş bir sistemi var. Bu sistemi aldık Tekirdağ götürdük Tekirdağ’da başarılı olduk. Burada bu sistemin başında duran arkadaşlarımız var. Biz Mustafa beyin bu yapının tanıtımında, reklamında, anlatımından, kaydında daha da başarılı olacağına inanıyorum. Rabbim utandırmasın, çıktığımız bu yolda hepimizi mübarek etsin. Hayırlı uğurlu olsun.”

Sadık Baş da konuşmasının sonunda Mustafa Bezbaş’a çiçek verdi.

KARAGÖZ: ÖZEL OKULLAR ÇOCUKLARIMIZIN YARINLARA DAHA İYİ HAZIRLANMALARI İÇİN BİRER NİMETTİR

Törende son olarak söz alan İpsala Eski Belediye Başkanı ve Eğitimci Mehmet Karagöz de, eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızın iyi yetişmesini istiyorsak, özel okullar çocuklarımızın yarınlara daha iyi hazırlanmaları için birer nimettir. Ben ADEN Koleji’nin Keşan’a açılmasını duyduğumda çok güzel bir hizmetin olduğunu o zaman da söylemiştim. Bölgemiz için çok büyük bir fırsat avantaj. Bunu bütün anne ve babaların dikkate almasını, çocuklarımızın yarınlara iyi hazırlanmaları için bu kurumlardan mutlaka yararlanması gerektiğini özenle belirtmek istiyorum. Bunun kıymetini bilelim. Ve bu iki genç arkadaşımızın bu çalışmasına canı gönülden isteyerek destek verelim.” dedi. Konuşmaların ardından, Sadık Baş ve Mustafa Bezbaş, ortaklık anlaşmasını imzaladılar. Tören, Sadık Baş ve Mustafa Bezbaş’ın hayırlı olsun dileklerini kabul etmeleri ile sona erdi.