2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2’nci Dönemi’nin başlamasıyla birlikte, dün Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde okul ve kurum müdürleriyle “2’nci Dönem Başı Müdürler Toplantısı” gerçekleştirildi.

Saat 10.00’da, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, Milli eğitim Müdürü İlker Erarslan başkanlığında başlayan toplantıya, şube, okul ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda 1’nci dönemin genel değerlendirmesi yapılarak 2’nci döneme ilişkin yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. Toplantıda konuşan Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, “2’nci donemin değerli meslektaşlarımız, sayın velilerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve tüm eğitim çalışanlarımız için verimli, başarılı ve sağlıklı geçmesini diliyorum. Destekleme ve Yetiştirme Kursları, okullarda ücretsiz bir şekilde ilk dönemde olduğu gibi nitelik ve nicelik olarak artarak devam ediyor. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Türkiye’nin en önemli eğitim porteli oldu. Okullara kurulan Etkileşimli Tahtalar ile bağlantılı olarak okullarımızda kullanımı, ayrıca veli ve öğrencilere ilişkin zengin içerik ve paylaşımları ile ilçemiz eğitim kalitesine önemli katkıları oldu. EBA’nın öğretmenlerimizce kullanımın artması öğrenci ve veliler tarafından bilinirliğinin artarak aktif kullanımı çok önemli. EBA konu anlatımından kazanım testlerine derslerin video anlatımına kadar çok önemli bir Eğitim Bilişim Ağı’dır. Öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel, sportif gelişimlerinin yakından takip edilip öğrencilerin çok yönlü gelişimi önemli. Projeler hususunda 7 AB projesi ve 11 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projesi’nin kabulü önemli bir başarı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlk dönem eğitim paydaşları ile başlayan çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gündeme ilişkin şube müdürlerinin paylaşımları ile devam eden toplantı, okul müdürlerinin sorularının cevaplandırılmasının ardından dilek ve temennilerin sunulması ile sona erdi.