HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 12.00'de, okulun çok amaçlı salonunda başlayan etkinliğe Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür V. İlhan Saz, Abdül Şavur'un kızı Necibe Şavur, torunları Engin Şavur ve İsmail Gürer ile davetliler katıldı.

Sınıf öğretmeni Zeynel Yılmaz sunumunda yapılan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Okul Müdürü Musa Lodos, öncelikle tüm katılımcılara 'Hoş geldiniz' diyerek, "Keşan'ımıza 1977 yılında devletten sonra bir hayırsever olarak kendi imkanları ile ilk kez bu Okulu yaptıran ve Keşan’da eğitim öğretime ilk harcı koyanlardan hayırsever iş adamı Abdül Şavur’un 31’inci ölüm yıldönümünde Onu anmak ve ailesinin saygı değer üyelerine şükranlarımızı sunmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Evet, Türkler için hala kutsal sayılan Balkanlar’da doğmuş, zorlu geçen yıllar sonrasında Türkiye’ye zorunlu göçler sonucu gelen tarım ve ticaretle uğraşan Keşan’ımızda örnek bir yaşamı sonrasında kazançlarından önemli bir kısmını o günün koşullarında bu eğitim yuvasına harcayan hayırsever örnek insan Adül Şavur, bugün Keşan'ımızda da bir çok hayırseveri cesaretlendirerek okullar yaptırılmasına ve devletimize devredilerek öğrencilerimizin hizmetine sunulmasına örnek olmuştur. Devletimizin güçlenmesi ve sonsuza kadar yaşaması için 'Devlet millet ele ele, Eğitimde çağdaş medeniyete' diyor ve tüm hayır severlere ve okulumuza destek sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum." dedi.  

GENÇLERİ SEVGİ ŞEMSİYESİ ALTINDA YETİŞTİRMEK BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZDUR

Hayır sever işadamı Abdül Şavur'un bu okulu yaptırarak bir mesaj vermek istediğini ifade eden Lodos, şöyle konuştu: "Bizim bu mesajdan anladığımız şudur:  Bizim, ekmeğimiz, çocuklarımızın geleceği olan bu kutsal çatı altında ülkemizi başarıdan başarıya koşturan, mutlu ülkesi ve bayrağı ile gurur duyan gençleri sevgi şemsiyesi altında yetiştirmek büyük sorumluluğumuzdur. Bu kutsal eğitim yuvasına kuruluşundan bu güne emek veren hayırseverlere, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, okul çalışanları ve Okul Aile Birliği temsilci üyeleri çocuklarımıza güç veren onların gülen yüzlerinde şekillenen gayretlerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Siz velilerimiz olarak okulumuzun her alanda daha iyiye ulaşması için vermiş olduğunuz maddi, manevi destekleri unutmadık.Veliler ve hayırseverler olarak okulumuza maddi ve manevi desteklerin devam edeceğinden eminim.Okulumuza bu desteğin sürdüğünü ve süreceğini bu yıl okulumuza çeşitli alanlarda destek sağlayan veli ve hayır severlerimize sunacağımız plaketler ile göreceksiniz. Allah hepinizden razı olsun. Sizler müsterih olun emanetiniz olan çocuklarınız emin ellerdedir."

BU EĞİTİM YUVASINI KEŞAN’IN İNCİSİ YAPMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Musa Lodos, konuşmasının son bölümünde öğrencilere hitap ederek, "Bu küçük eğitim yuvasını Keşan’ın incisi yapmak boynumuzun borcudur. Siz, çocuklarımıza layık gördüğümüz projeleri zaman kaybetmeden harekete geçirmiş olup, bu eğitim yuvamızın eğitim-öğretim kalitesini yükseltmiş, genel temizliği, disiplini, düzeni, örnek sınıfları, okuyan, soran sorgulayan, öz güveni oturmuş, okula koşarak gelen öğrencileriyle yarına yürüyen değil koşan olmanız için tüm gayretlerimizi gösteriyoruz. Mazeretlere sığınmadan bu hedeflere ulaşacağımıza ve bunun ilk hasadını da bu günden çocuklarımızın gülen yüzlerinden, ışıldayan gözlerinden almaya başladığımızı müjdelemek istiyorum. Kendisini sonsuz rahmet ve minnetle anmaktan büyük gurur duyduğumuz güzel insan Abdül Şavur Amca! Türk insanının en büyük değerlerinden olan vefa duygumuz günümüzde her ne kadar zaafa uğrasa da bizler ve okulundaki minik yürekler seni hiç unutmadık, unutturmadık, unutturmayacağız. Ülkemizin her bir köşesini yarınlarda da senin hayallerinde olduğu gibi bizler de aydınlatmaya devam edeceğiz. Senin izinden giden hayır severleri gördükçe umudumuz ve güvenimiz artıyor, devletimiz gücüne güç katıyor. Büyük insan Abdül Şavur Seni seviyoruz, özlemle rahmetle, minnetle anıyoruz. Mekanın cennet olsun.” diye konuştu.

Daha sonra ise Abdül Şavur'u anma etkinliği kapsamında düzenlenen yarışmalarda şiir birincisi 3-B sınıfından İdil Su Kunduracı, şiir ikincisi 4-A öğrencisi İsmail Efe Gümüş, şiir üçüncüsü 4-A sınıfından Nisanur Sancar, kompozisyon birincisi 4-A sınıfından Efe Karakaş, 4-A sınıfından Arda Çiftçi, 3-A sınıfından Eda Pilgir, resim birincisi 2-A sınıfından Betül Tat, 1-A sınıfından Ceylin Yıldırım ve resim üçüncüsü 1-B öğrencisi Deniz Değirmenci'ye ödülleri verildi. Programda okula çeşitli alanlarda destek sağlayan hayırseverler Bülent Saylam, Engin Şavur, Necibe Çöl, Lütfiye Gürer, Çiğdem Şavur, Hasan Gülmez, Akif İnan Tunca, Şeyda Yıldız, Mesut Kaya ve Aheste Müzik temsilcisine de plaketleri takdim edildi.

Program, 4-A öğrencisi Ömer Coşkun tarafından Abdül Şavur'un özgeçmişinin okunması, 4-A sınıfından Arda Çiftçi'nin okul tarihçesini okuması ve Abdül Şavur'un hayatı ile ilgili slayt gösterisi sunumu ile sürdü. Daha sonra ise 3-A sınıfından İdil Kunduracı birinci olan şiirini, 4-A sınıfından Efe Karakaş'ta birinci olan kompozisyonunu okudu. Program, Okul Müdürü Musa Lodos tarafından 'Bir hayırsever düşün çocuğum!' adlı şiirin okunması ve ardından davetlilere ikramda bulunulmasıyla son buldu.