Liseyi dışarıdan bitirmek isteyen, eğitimine dışarıdan devam etmek isteyen ya da bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlayan yeni TEOG sistemine göre, açık liseye kayıt yaptıracak öğrenciler için 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. Dönem açık lise kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemleri için bugün son gün. II. Dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesi 8 şubat tarihinde son bulacak. II. dönem sınav giriş yerleri ise 14 Mart 2016 tarihinde internetten yayınlanacak. II. dönem sınavları ise 19-20 Mart tarihlerinde yapılacak.

AÖL AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

a) İlköğretim Okulu veya ortaokul mezunu olanlar.
b) MEB’e bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.
c) Astsubay hazırlama okulları, Askeri ve polis okulları, Anadolu öğretmen liseleri, Sağlık meslek liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri, Spor liseleri, Askeri liseler, Sosyal bilimler liseleri, Anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, Resmî ve yabancı dil ağırlıklı liseler, Özel Anadolu liseleri, fen liseleri ve sağlık meslek liseleri.

d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden Denklik Belgesi alanlar.

e) Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar, ya da Açık Öğretim Lisesinden veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.