Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Keşan Şubesi Başkanı Rami Uluz, dün dernek binasında yaptığı açıklamada, bu yıl 61 öğrenciye burs vereceklerini açıkladı.

25-30 ÇEKİRDEK BAĞIŞÇIMIZ VAR

ADD Keşan Şubesi olarak 1998 yılında burs vermeye başladıklarını ve 15 yıldır öğrencilere burs verdiklerini belirten Uluz, şunları söyledi: “Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile verdiği bursların haricinde öğrencilere burs veren tek derneğiz. Biz de bu imkanımızı bize düzenli bağış yapan ve <çekirdek bağışçımız> dediğimiz, sayıları 25-30’u bulan bağışçımız sayesinde yapabiliyoruz. Geride bıraktığımız 15 yıl içerisinde toplam bin 600 öğrenciye burs verdik. Burs vermede Keşan dışında okuyan öğrencilerimize öncelik tanıyoruz.  Dernek tüzüğümüz gereğince öğrencilerimize 7 ay süresince aylık olarak burs desteği veriyoruz.”

HER İKİ BAŞVURUDAN BİRİNİ KARŞILAYABİLDİK

Bu yıl için ADD Keşan Şubesi’ne üniversite bazında 4 yıllık fakülteleri okuyan öğrencilerden 117,  Keşan dışında fen lisesi ve Anadolu öğretmen lisesi gibi okullarda okuyacak öğrencilerden 14 başvuru aldıklarını belirten Uluz“Derneğimizin ilgili kurulu toplanarak burs başvurularını inceledi ve burs almaya hak kazanan öğrenciler belirlendi. Bu yıl 53 adet 4 yıllık fakülte öğrencisine her ay 75’er TL olmak üzere toplam 7 ay burs vereceğiz. Keşan dışındaki fen lisesi ve Anadolu öğretmen lisesi gibi liseleri kazanan 8 öğrenciye de 7 ay boyunca her ay 50’şer TL burs verilecek” dedi.

BAZI KRİTERLERİMİZ VAR

ADD’nin bir öğrenciye burs verirken onun öncellikli olarak okulundaki başarı durumunu göz önüne aldığını, ardından ailenin ekonomik durumunun değerlendirildiğini de kaydeden Uluz, bunun yanı sıra Dernek tüzüğü gereğince öğrencilerin Atatürkçü Düşünce sistemine ne kadar bağlı olup olmadıklarının da değişik şekillerde araştırıldığını söyledi.

GEÇMİŞ YILLARDA BURS ALAN ÖĞRENCİLERLE DİYALOG KURULMAYA BAŞLANDI

Açıklamasının sonunda ADD Keşan Şubesi olarak yeni bir proje geliştirme çabasında olduklarını ve bu doğrultuda geçmiş 15 yıl içinde kendilerinden burs almış öğrencilerle iletişim kurmaya çalıştıklarını  da bildiren Uluz, “Birçok öğrencimiz okullarını bitirdikten sonra devlette ve özel sektörde işe başlamış durumda. Burs miktarımızı ve burs vereceğimiz öğrenci sayısını arttırmak için onlarla iletişim kurmak ve bir şekilde bu projenin içinde olup olmayacaklarını öğrenmek istiyoruz. Bu doğrultuda şu ana kadar 25’e yakın öğrencimiz ile diyalog kurduk ve hepsi böyle bir çabanın seve seve içinde olacaklarını ifade ettiler” şeklinde konuştu.

Uluz, ADD Keşan Şubesi olarak bu yıl burs için 30 bin liralık bir bütçe ayırdıklarını ve bursların banka hesaplarına yatırılarak dağıtılmasına başlanacağını da bildirdi.