ADD Keşan Şubesi 2015-2016 Öğretim Yılı burs başvurularını 4 Eylül 2015 Cuma gününden itibaren almaya başlayacağını bildirdi.

Dün konuyla ilgili olarak Eski Yağ Pazarı Sokak, Ticaret Borsası İş Merkezi N0: 7/8 adresinde bulunan dernek binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Saat 14.00’de başlayan toplantıya ADD Keşan Şubesi Başkanı Yusuf Kılıç, Yönetim Kurulu üyeleri Zeki Sunar ve Naim Yavaş katıldı.

ÖĞRENCİLERİN BİZZAT BAŞVURMALARI GEREKİYOR

Toplantıda konuşan Başkan Kılıç, öncelikle Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Bakanlar Kurulu’nun 28.03.1993 Tarih ve 93/4239 sayılı kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernekler arasına alındığının altını çizerek“Derneğimiz 2015/ 2016 Eğitim – Öğretim Yılında da dört yıllık fakültelerle Keşan dışındaki liselere kayıt yaptıran ve öğrenim gören öğrencilere burs verecektir. Başvurular 4 Eylül 2015 Cuma günü başlayacak” dedi.

BAŞVURULAR 3 EKİM’DE SONA ERECEK

Burs başvurusunda bulunacak öğrencilerin derneğin Eski Yağ Pazarı, Ticaret Borsası İş Merkezi N0: 7/8)  adresinde bulunan merkezine bizzat kendilerinin gelmeleri gerektiğini da belirten Kılıç, başvuru için yapılması gerekenleri şöyle açıkladı:  “Burs Başvuru Formu alacaklar ve o formda istenen belgeleri ( Nüfus Kağıdı fotokopisi, Öğrenci Belgesi, Yeni kayıt olanlar; Sınav Sonuç Belgelerini, Halen öğrenim görenler; geçen yılın Transkript yani öğrenci not durumunu gösteren belgeyi, Bir adet fotoğraf, anne, baba ve birinci derece yakınlarına ait gelir durumlarını gösteren  A) Arazi durumunu gösteren tapu kaydı. B)Belediyeden Emlak sorgulamasını. C) Ailede ücretle çalışanların maaşını gösteren bordroyu E) İşsiz olanların  Sosyal Güvenlik Kurumlarından alacakları belgeyi, muhtarlıktan  alacakları İkametgah belgesini, bir karton dosya) Düzenleyerek kendileri veya velileri aracılığı ile en geç   3/10/2015 Cumartesi Günü saat   18.00 ‘e kadar  Dernek birimimize ulaştıracaklardır.”

7 AY SÜRE İLE BURS VERİLECEK

Kılıç,  öğrencilere verilecek bursla ilgili ve daha sonraki çalışmaları ise şöyle açıkladı:  “Ekim ayı içinde yapacağımız incelemeler sonunda; Derneğimize gönüllü bağışları da dikkate alınarak Başarı durumları başvurular arasında daha iyi olanlar, ailelerinin durumu gerçekten yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimize Kasım ayının 15 ‘inden başlayarak yedi ay süreyle burs verilecektir. Burs miktarı ve yararlandırılacak öğrenci sayısı, yapılacak olan veya taahhüt edilecek, duyarlı ve bu yolda bizi yalnız bırakmayan hayırsever yurttaşlarımızın burs bağışları ile doğrudan ilintilidir.

DUYARLI VATANDAŞLARIMIZIN MADDİ MANEVİ DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Açıklamasının sonunda ADD’nin burslarına destek verebilecek duyarlı vatandaşlara seslenen Kılıç, şöyle konuştu: “Türkiye  Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize olan emaneti Cumhuriyetimizi, Devrimlerini ve İlkelerini savunmayı amaç edinmiş olan ADD aynı değerlere sahip çıkacak olan gençlerin, yeni neslin yetişmesinde üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirebilmesi için duyarlı yurttaşlarımızın maddi, manevi katkılarını beklemektedir. Yeni Eğitim Öğretim Yılında tüm öğrencilerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize başarılar, velilerimize de kolaylıklar dileriz.”