Aden’in miniklerinden Okuma Bayramı

Katılımın yoğun olduğu Özel Aden İlkokulu Okuma Bayramı Etkinliğinin sunuculuğunu, okumayı henüz öğrenmiş olan minik öğrencilerin yapması dikkat çekti. Minik 1.Sınıf öğrencilerinin açılış konuşması şu şekilde: “Sayın Kurucu Temsilcim, Sayın Genel Müdürüm, sevgili öğretmenlerim, değerli misafirlerimiz. Hepiniz hoş geldiniz. Biz Özel Aden İlkokulu 1-A ve 1-B sınıfı öğrencileri olarak çok mutluyuz. Okumayı öğrendik. 1.Sınıfı bitirmek üzereyiz. Okul sevgisi içimize doldu. Yılsonu gösterisi hazırladık. Oyunlarımızı, şarkılarımızı, danslarımızı ve şiirlerimizi sunarak bu öğretim yılını kapatmak istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Güneş bizimle doğar, yağmur bizimle yağar, bizimle taşar deniz, biz Atatürk çocuklarıyız. Bu yol onun yolu, bu ses onun sesi. Bizimle yükselecek Atatürk Türkiye’si.”

ALTIN: “YOLUMUZ, ATATÜRK’ÜN YOLUDUR”

Minik sunucuların sunumunun ardından Özel Aden İlkokulu Genel Müdür’ü Ahmet Altın’ın güzel sunuculara teşekkür ederek başladığı konuşması ise şu şekilde: “Hepiniz hoş geldiniz. Bu akşam burada 1. Sınıflarımızın yılsonu etkinliğini görmek için toplanmış bulunuyoruz. Okul öğretim yeridir. Öğrencilerimizin kişilik gelişimlerini en üst düzeye çıkaran bir merkezdir. Sunucularımızı izlediniz. Birazdan da diğer öğrencilerimizin becerilerini izleyeceksiniz. Öncelikle işimiz eğitim-öğretim. Eğitim önce sizlerin, sonra bizlerin işi. İsteğimiz, yavrularımıza her zaman iyi alışkanlıklarını kazandırmaktır. Öğretim, bizim işimizdir. En iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yolumuza, en iyi öğretmenler ile devam ediyoruz. 1.Sınıf öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Az önce öğrencilerimizin de dediği gibi ‘Yolumuz, Atatürk’ün yoludur’. Amacımız onun ilke ve inkılaplarını ebediyen yaşatmak, gelecek nesillere ve kuşaklara aynen öğretmek biz öğretmenlerin birinci görevidir. Bu yoldan sapmadan, şaşmadan, Atatürk’ün felsefesini öğrencilerimize kazandırıyoruz. Biz ona ve tüm şehitlerimize minnettarız. Aden’i seçtiniz, teşekkür ederiz. Doğru adrestesiniz.  Bu akşam, çocuklarımızın kazandığı yeteneklerini izleyeceğiz. Programı hazırlayan tüm öğretmenlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Kurucu temsilcimiz Sayın Mustafa Bezbaş’a da hiçbir masraftan kaçınmadığı için teşekkür ediyorum. İyi eğlenceler dilerim.”

BEZBAŞ: “HADİ BAKALIM AĞLAMAYIN DA GÖRELİM”

Ahmet Altın’ın konuşmasının ardından, minik sunucular, “Kurucu Temsilcimiz Mustafa Bezbaş’ın size söylemek istedikleri var” diyerek Özel Aden İlkokulu Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş’ı kürsüye davet ettiler. Konuşmasına tüm misafirlere “hoş geldiniz” diyerek başlayan Bezbaş, “Sevgili misafirler, Ahmet Hocam konuştuğu için ben konuşmayacağım ama birkaç şey söyleyeceğim.  Vaktimizi konuşmaya değil de çocuklarımızı izlemeye ayıralım istiyorum.  Sene başında dedim ki ‘getireceğimiz öğretmenler sizi senenin sonunda ağlatacak.’ Hadi bakalım şimdi ağlamayın da görelim. Biz sadece siz yanımızdayken değil, siz yokken de çocuklarımızın yanındayız. Yemeğini yemeyen çocuğun yanındayız, merdivenden düşmek üzere olan çocuğun da yanındayız. Bu hep böyle olacak. Bize güvendiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” Şeklinde konuşmasını tamamladı.

Program, çocukların hazırladıkları gösterileri sunması ile devam ederken, veliler ve öğretmenler duygusal anlar yaşadı.