HABER MERKEZİ

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geleceğe büyük bir yatırım olarak gördüğü projede, gelecek yıl 2018-2019 Eğitim öğretim yılında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi  5. ve 6. sınıflarda zorunlu, 7. ve 8. sınıflarda seçmeli dersler olarak okutulacağı düşüncesiyle sağlam bir alt yapı oluşturmak amacıyla uygulamaya konuldu.

Atölye; geleceği teknoloji bağımlılığından kurtarmaya, teknolojiye bağımlı bireyler değil, teknolojiye hükmeden bireyler yetiştirmesine katkı sağlayacak. Atölye sayesinde  öğrencilerin robotik ve kodlama dünyasına giriş yapmalarını sağlayacak, kodlamanın temel kurallarını öğretilecek.

Öğrenciler hem öğreneceği hem de eğleneceği atölyede, yaratıcılıklarını teknoloji kullanarak gösterecek.

Robotların birleştirilmesi ve robotlara program yüklenmesi için gerekli kurulumları yapabilecekler öğrenciler, robotun parçalarının birleştirilmesi ve robotlara program yüklemeyi öğrenerek, gelişmiş yetenekleri uygulama olarak ekleyebilecek ve problem çözme becerilerini geliştirecek.

Öğrenciler, gelişmiş robot modellerini kolaylıkla üst düzey düşünme becerilerini kullanarak yeni ve özgün robot tasarımları geliştirebilecekler. 

Ahmet Yenice Ortaokulu’nda “Robotik Kodlama Atölyesi”