Türkiye’deki Goethe Enstitüleri ve Robert-Bosch Stiftung’un ortak projesi olan “Almanca Yollarda” eğitim otobüsü, Türkiye turu kapsamında dün Keşan’a gelerek, Keşan Fen Lisesi öğrencileri ile buluştu.

KONUŞMA ENDİŞESİ, NOT KORKUSU OLMADAN

“Almanca Yollarda” eğitim otobüsü, saat 10.00 sıralarında, Fen Lisesi’nin okul bahçesine park ederken, proje yürütücüleri ile öğrenciler bir araya geldi. Bu yıl 3. defa yollarda olduğu bildirilen otobüsteki ekip, yaptığı tur ile Almanca dilini okul bahçelerine taşıyor. Almanca dilini, oyunlar, eğlenceler ve yaşattığı heyecanla öğrencilere öğretilmeye çalışıldığını bildiren yetkililer, “Öğrenciler, gerçek iletişim olanakları buluyor ve konuşma korkusu ile not endişesinden uzak iletişim de, onların esas ilgilerini ortaya çıkarıyor. Almanca Yollarda, oyunlarla, müzikle, danslarla, film ve edebiyat yoluyla Almancayı yakından yaşayarak ve daha kolay öğrenebilir kılıyor.” dedi.

Verilen bu bilgilerin ardından, Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen “Almanca Yollarda” ekibi, daha önce hazırladıkları çeşitli oyunlar eşliğinde, Almanca dilini öğrencilere eğlence ile birlikte öğretmeye çalıştı.

İKİ EĞİTMEN BİR ASİSTAN VAR

Türkiye genelinde 40 şehirde, 112 okul ve 11 üniversite ziyaretinin planlandığını vurgulayan yetkililer çalışmalar hakkında şu bilgiyi verdi: “İlk kez iki bölüme ayrıldı. Almanca otobüsü, ilk yarıyılda Türkiye’nin güneyindeki okulları ziyaret etti. İkinci bölümde ise yaz tatilinin ardından, kuzeybatısından kuzeydoğusuna kadar devam edecek. Otobüsümüzde, iki eğitmen ve bir asistandan oluşan bir ekip var.”