Türkiye’deki Goethe Enstitüleri ve Robert-Bosch Stiftung’un ortak projesi olan “Almanca Yollarda” eğitim otobüsü, Türkiye turu kapsamında önceki gün geldiği Keşan’da, Keşan Fen Lisesi’nden sonra dün de Keşan Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

AMAÇ, ALMANCA’NIN CAZİBESİNİ ARTIRMAK

“Almanca Yollarda” eğitim otobüsü, saat 10.00 sıralarında, Keşan Anadolu Lisesi bahçesinde öğrencilerle bir araya geldi. Proje yürütücüleri ile öğrencilerin buluşmasında, hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi. Bu yıl 3. kez yollarda olduğu bildirilen otobüsteki ekip, yaptıkları turlarla Almancayı okul bahçelerine taşıyor. Almancanın oyun ve eğlenceyle öğrencilere öğretilmeye çalışıldığını bildiren yetkililer, “Öğrenciler, gerçek iletişim olanakları buluyor ve konuşma korkusu ile not endişesinden uzak iletişim, onların esas ilgilerini ortaya çıkarıyor. Almanca Yollarda Projesi; oyunlarla, müzikle, danslarla, film ve edebiyat yoluyla Almancayı yakından yaşayarak ve daha kolay öğrenebilir kılıyor.” dedi.

Verilen bu bilgilerin ardından, Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen “Almanca Yollarda” ekibi, daha önce hazırladıkları çeşitli oyunlar eşliğinde, Almancayı öğrencilere eğlence ile birlikte öğretmeye çalıştı.

İKİ EĞİTMEN BİR ASİSTAN VAR

Türkiye genelinde 40 şehirde, 112 okul ve 11 üniversite ziyareti planlayan “Almanca Yollarda” ekibi iki eğitmen, bir asistandan ve bir şoförden oluşuyor. Karolin Gerol ve Arijana Caja adlı eğitmenlerin asistanlığını Tuğba Ural yapıyor. Araç şoförü ise Turan Zeytin. Bugün Keşan’dan ayrılacak olan “Almanca Yollarda” otobüsü, Edirne’ye hareket edecek.

ERSOYLU: OTOBÜS, ÖĞRENCİLERİN ALMANCA’YA BAKIŞINI DEĞİŞTİRDİ

Konuyla ilgili olarak Medya Keşan Gazetesi’ne bir açıklama yapan Keşan Anadolu Lisesi Müdürü Yetiş Ersoylu, “Almanca Yollarda” otobüsünün gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, otobüsün, öğrencilerin Almancaya bakışını değiştirdiğini söyledi. Ersoylu, emeği geçen herkese teşekkür etti.