Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinde 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren bazı dersler için muafiyet uygulanacağı açıklandı.

ÖĞRENCİLER HERHANGİ BİR İŞLEM YAPMAYACAK

Uygulamanın, 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren her dönemde yapılmak üzere; Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I-II, Yabacı Dil I-II, Temel Bilgi Teknolojileri I-II derslerini kapsayacağı, muafiyet işlemlerinin uygulamasında öğrencinin kayıt grubunun önem taşıdığı ifade edildi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinde daha önce adı geçen veya bunlara eş değer ders veya dersleri almış ve başarılı olmuş öğrencinin kayıtlı olduğu/kayıt yaptıracağı programdaki muafiyet işlemlerinin Fakülte tarafından yapıldığı kaydedilirken, bu durumdaki öğrencilerin her hangi bir işlem yapmasına gerek olmadığı dile getirildi.

Öte yandan dikey geçiş kapsamında kayıt yaptıran adayların, adı geçen derslerden muaf olduklarından muafiyet başvurusu yapmalarına gerek olmadığı dile getirildi.

ÖĞRENCİLER RESMİ YAZIYI AÖF BÜROSUNA TESLİM EDECEK

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri dışındaki bir yüksek öğretim programından adı geçen ders/dersleri almış ve başarmış öğrencinin muafiyet için yapması gereken işlemler şu şekilde: “Yüksek öğretim programlarından mezun olanlar, Mezuniyet Belgesi, kayıtlı/kaydı silinmiş olanlar ise Muafiyet talep formu’nun çıktısının alarak ilgili Fakülte veya Yüksekokuldan onaylattığı formu ya da adı geçen ders/dersleri alıp başarılı olduğunu notlarıyla gösteren resmi bir yazıyı AÖF Bürosu’na teslim etmelidirler. Lisans programlarından kaydını sildirip ön lisans diploması alan öğrenciler Muafiyet Talep Formu’nun çıktısını olarak ilgili Fakülte/Yüksekokuldan onaylattığı formu yada adı geçen ders/dersleri alıp başarılı olduğunu notlarıyla gösteren resmi bir yazıyı AÖF Bürosu’na teslim etmelidir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerine ÖSYS ek Yerleştirme, ikinci üniversite ve lisans tamamlama kapsamında ilk kez kayıt yaptıracak adaylar 29 Eylül-15 Ekim 2014 tarihleri arasında kayıt esnasında AÖF bürosuna teslim etmelidir. Bu tarihlerden sonra yapılan başvurulara muafiyet işlemi takip eden dönemde uygulanacaktır.”