Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, dün makamında yaptığı açıklama ile 2013-2014 eğitim-öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

EĞİTİM-ÖĞRETİMDE HERKES İŞİN BİR UCUNDAN TUTARSA BAŞARI YAKALANIR

2013-2014 eğitim öğretim yılının kendileri açısında başarılı geçtiğini belirten Aras, Bunda da en büyük pay sahibi İl Milli Eğitim Müdürümüz, Kaymakamımız, velilerimiz ve öğretmenlerimiz ile yönetici arkadaşlarımızın desteği ile eğitim öğretim yılını tamamlamış bulunuyoruz. Eğitim öğretim hiçbir zaman tek bir kişinin becereceği bir iş değil. Herkes işin bir tarafından tutarsa başarıyı yakalarız. Bu yıl 13 bin 173 öğrenci, 829 öğretmenimiz ile 2013-2014 eğitim öğretim yılını tamamladık. Öğrencilerimizin bir kısmı taşımalı sistem ile okullarına getiriliyor. İlköğretim okullarında 7 taşıma merkezimiz var. 41 köyde 748 öğrencimiz taşınıyor. 12 liseye 74 yerleşim yerinde bin 659 öğrenci taşınıyor. Taşımalı sistemde de yükümüz fazla. Mesleki eğitimde bu yıl 71 kalfalık, 46 ustalık belgesi verdik. Bunun yanında bin 422 KTSO üyesine hijyen eğitimi verdik. Halk eğitim merkezimizin açtığı kurslara toplam 5 bin 184 kişi başlarken, 2 bin 586 kursiyer belge almış. Hizmet içi eğitim kurslarımıza devam ettik. Bu yıl Keşan’da 37 hizmet içi eğitim kursu açmışız. Okullarımızda sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz devam etti. Bu yıl 11 tiyatro, 12 kermes, 8 pilav günü, 3 sergi, 11 mezuniyet gecesi, okul gezileri kapsamında 9 il ziyaret edilmiş. En kalabalık gezimizi 734 öğrenci ile Çanakkale ilçesine yapmış bulunmaktayız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Projesi kapsamında da Keşan’daki 5. sınıf öğrencilerimize Edirne’yi gezdirdik. Bu gezilerimizde 881 öğrencimiz yaşadığı ili tanıdı. Okullarımızda 9 branş 39 kategori 139 takım, 981 öğrenci ile spor yarışmalarına katıldık. Elde ettiğimiz derece baktığımızda 3 il birinciliği, 8 il ikinciliği, 11 tane de il üçüncülüğü, 3 ferdi birincilik, 1 il ikinciliği 4 tane de ferdi il üçüncülüğü. Yüzmede de Anadolu Öğretmen Lisesi’ndeki 1 öğrencimizin 2 il birinciliği var. Sportif anlamda da oldukça başarılı bir sezon geçirdik.dedi.

 

873 TABLET BİLGİSYAR DAĞITILDI

Ders kitaplarının bu yıl da ücretsiz dağıtılacağını ifade eden Murat Aras, şunları söyledi: “İlk ve ortaokullara 98 bin 991 kitap, liselere ise 60 bin kitap gelecek. Sadece Keşan’a kitap dağıtmıyoruz. İpsala ve Enez’e de kitaplarını dağıtacağız. Fatih projesi çalışmalarımız devam ediyor. Proje üç fazda uygulanıyoruz. Birinci fazda 6 adet lisemizi proje kapsamında malzemeler dağıtıldı. Keşan Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi, Keşan Yusuf Çapraz Lisesi, Keşan Lisesi ile Feride ve Mehmet Çuhacı Lisesi. Bu okullarımızda 184 öğretmen ve 689 öğrenci olmak üzere toplam 873 adet tablet bilgisayar verildi. İkinci ve üçüncü fazda malzemelerin dağıtılmasına devam edilecek. Eylül ayında da hizmet içi eğitim çalışmalarına devam edeceğiz. Proje kapsamında tüm okullarımıza fotokopi makinesi dağıtılacak. Okullarımızda yapılan projeler var. Bunlardan en önemlisi projesi. Müdürlük olarak bizim de 5 projemiz var. Okullarımızın öğrencileri ile kendi içlerinde gerçekleştirdiği projeler de bulunuyor.”

BAŞARIYI SADECE SINAVDAN İBARET SAYMAK BAŞARILI BİR TESPİT OLMAZ

 

Başarı dendiğinde akla her zaman sınav kriterinin geldiğini dile getiren Aras, Ancak eğitim önde gelmeli. Öğretim ikinci sırada olmalı. Başarıyı sınavdan ibaret sayarsak doğru bir tespit yapmış olmayız. Yaptığımız etkinlikler bu yıl başarılı olduğumuzun göstergesi. Keşan bu bağlamda her zaman belli bir kriterde. Bizim amacımız her zaman çıtayı bir basamak daha yükseltmek. Bu anlamda yaz döneminde de çalışmalara devam ediyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılının çalışmalarına başlama zamanı geldi. Biz karne verdikten sonra önümüzdeki yılın hazırlıklarına başlarız. Okulların tadilatından tutun önümüzdeki yıl neler yapabileceğimizi arkadaşlarımızla değerlendiririz.şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YURDU ÖNÜMÜZDEKİ YIL KAPANACAK

 

“Önümüzdeki yıl eğitim binası değişecek olan okullarımız var mı?” sorusuna Murat Aras, “Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürümüz bilgi vermişti. Şuanda Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu inşaat bittikten sonra bu konuda gerekli değerlendirmeler yapılacak. Ancak Endüstri Meslek Lisesi’nin yurdu önümüzdeki öğretim yılında öğrenci almayacak. Bu yurttaki mevcut öğrencileri KTSO Endüstri Meslek Lisesi ve Keşan Anadolu Lisesi’nin yurduna aktarılacak. Bu aktarmayı yaparken bazı noktalara dikkat edeceğiz. Taşımalı sistemin bulunduğu yerleşim yerlerinde ikamet eden öğrencilerimizin taşımalı sistem ile öğrenimlerine devam etmelerini isteyeceğiz. Çünkü kapasitemiz çok sınırlı. En uzaktan gelen ve taşınma imkanı olmayan öğrencilerimizi yurtlara aktaracağız.diye cevap verdi.

 

 AÇIKLANAN TEOG SINAVIYLA İLGİLİ ELİMİZDE NET BİLGİLER YOK

YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) ve TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı)’in sınav sonuçlarının açıklandığını kaydeden Aras, Ancak herkesin sınav sonuçlarını kendi şifresi ile görmesi nedeniyle sonuçlar ile ilgili net bir bilgimiz yok. Artık Bakanlık çocukları <1. oldu, 2.oldu> diye yarıştırmak istemiyor. Eğitim sadece sınav başarısı değil. sadece sınav başarısı kriterini koyduğumuzda eksik bir değerlendirme oluyor. Bugün çok iyi bir sporcu, müzisyen veya tiyatro oyuncusu yetiştirebilirsek bu da iyi bir eğitimdir. Sınavlarda yerleştirme sonuçları açıklandığında da durumumuzu göreceğiz. Henüz kılavuz açıklanmadı. İleri de bu konu hakkında daha net değerlendirmelerde bulunabiliriz.” dedi.

 

RAM, ABDÜLŞAVUR İLKOKULUNUN İLK BİNASINA TAŞINACAK

 

“Önümüzdeki öğretim yılında RAM’ın Abdülşavur İlkokulu’na taşınması ve Ahmet Yenice Orta Okulu’ndaki 3. sınıf öğrencilerinin Ali İhsan Çuhacı İlkokulu’na taşınması sorunu ile ilgili bir gelişme yaşandı mı?” sorusuna yanıt veren Murat Aras, sözlerini şöyle tamamladı: “RAM’i Abdülşavur’un ilk yapılan binasına taşınacak. Gerekli tadilatlar yapılıyor. Kanalizasyon konusunda ufak bir sıkıntı vardı. Bu sorun da gideriliyor. Yaz süresince bu çalışmaları tamamlayacağız. Ahmet Yenice konusunda ise şuanda bir gelişme yok. 1 ay önceki durum neyse şuanda da aynı. Öte yandan yapılması gündem de olan okullarımız, imam hatip ortaokulu, Keşan Fen Lisesi’nin yurdu ile ilgili gelişmeler var, Raşit Efendi okulu da gündemde.”