HABER MERKEZİ

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi üç, Keşan Fen Lisesi dört, Keşan Lisesi, Keşan Safiye Erol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Dr. Rıfat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir olmak üzere dokuz proje başvurdu.

Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul illerinden yapılan bine yakın proje arasından yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucu Dr. Rıfat Osman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni İlgi Dilmen danışmanlığında hazırlanan bir proje, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Hasan Avcu danışmanlığında hazırlanan üç proje olmak üzere toplam 4 proje ilk elemeyi geçerek bölge finaline katılmaya hak kazandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, konuyla ilgili olarak “Öğretmenlerimizin danışmanlığında, öğrencilerimizin TÜBİTAK Projeleri 12-14 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılacak olan bölge sergisi final yarışmasına katılarak ilçemizi temsil edeceklerdir. Öğretmen ve öğrencilerimizi büyük başarılarından dolayı tebrik eder, bölge sergisinde başarılar dilerim.” dedi.