Bahçeşehir Koleji ve Uğur Hazırlık Lisesi Keşan Kampüsleri’nin temel atma töreni, dün gerçekleştirildi.

Saat 12.00’de, Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yanındaki alanda başlayan törene, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, daire amirleri, AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, partililer, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törenin açılış konuşmasını Atakent Yatırım Grubu adına Faik Helvacıoğlu yaptı.

Faik Helvacıoğlu, 5 yıl önce bir araya gelerek ilk temeli attıklarını belirterek, “50 ortaklı güçlü bir yapı oluşturduk ve Atakent Yatırım Grubu’nu kurduk. Bugün ikinci temelimizi atıyoruz. İnşallah hayırlısı olacak. Atakent Yatırım Grubu olarak ortaklığımızın iki amacı vardır, ilk amacı ortaklık kültürümüzü güçlendirmek ve bölge insanımıza örnek olmaktır. Maalesef ülkemizde uzun süreli ve çoklu ortakların az yaşadığını bilmekteyiz. Aynı amaçla yola çıkıldığında karşımıza çıkan tüm engelleri, el birliğimizle aşabiliriz ve güçlü işletmeler oluştururuz. Öteden beri söylendiği gibi birlikten kuvvet doğar atasözü bir ortaklığa teşviktir aslında. Ortaklığımızın ikinci amacı bölge çocuklarımızın en iyi koşullarda ve dünya standartlarında eğitimini sağlamak ve hedeflerine ulaştırmaktır. Çocuklarımızın hedeflerine Türkiye’nin eğitimde öncü kurumu Bahçeşehir Okulları ile ulaşılabileceğini düşündük. 3 ay önce Sayın Enver Yücel’le bu konuyu paylaştık. Bizim ortaklık yapımızdan ve eğitime yaptığımız yatırımdan etkilendiğini Bahçeşehir Koleji’nin ve Uğur Hazırlık Lisesi’nin Keşan’da olması gerektiğini ifade etti. Kısa süre içinde tüm çalışmalarımıza başlayarak, okulumuzu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’na yetiştirmek için kulları sıvadık. İnşallah okulumuz bittiğinde 820 öğrencimize eğitim verecektir. Ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni eder, tüm konuklara teşekkür ederim.” dedi.

TÜRKİYE BÖLGESİNDE KABINA SIĞMAYAN BİR ÜLKE

Daha sonra kürsüye Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın geldi. Eğitimin her şey anlamına geldiğini ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “Türkiye bölgesinde kabına sığmayan bir ülke. Hep yenilikleri içine sindirmek istiyor, daha hızlı koşmak istiyor. Tarihinde yüklendiği misyonu tekrar yaşatmak istiyor bölgesinde. Bu bakımdan her yerde var olmak istiyor. Ancak bu malum olduğu üzere eğitimli insanlar vasıtasıyla gerçekleşecek. 2023 hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşabilmek için eğitimli insan çok çok önemlidir. Ama sadece eğitimli insanın yaşadığı bölgeye, coğrafyaya katkı sağlayacak şekilde değil, dünyanın her tarafında çalışabilecek, ülkemizi temsil edebilecek nitelikte yetişmesi lazım. Bu noktadan hareket ederek Bahçeşehir Eğitim Kurumları 46 yıllık tecrübesini uluslararası arenada bir adım daha öne çıkartmak üzere koşmaya başladı. Özellikle gayrisafi milli hasılamızın arttırılmasında teknoloji ağırlıklı yatırımların yapılabilmesi için önce eğitim altyapısının arttırılması lazım.  Bu bakımdan Bahçeşir Eğitim Kurumları bunun öncülüğünü yapmaya çalışıyor.”

İNSANA YAPILAN YATIRIM, GELECEĞE YAPILMIŞ OLAN BİR YATIRIMDIR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de insan için yapılan bir yatırım dolayısıyla bir araya geldiklerini dile getirerek, “7 dönüm üzerine yapılacak ve 9 milyon TL’ye mal olacak bu yatırımla daha iyi, kalitesi yüksek, insanların yetişmesine zemin hazırlamak için yatırım yapılmaktadır. 2014’teki hedefler özel okulların % 9’unu genel okullar nispetinde olması hedeflenmiş ve bu hedef tutmuştur. 2014’te yine öğrenci sayısının % 5’i özel okullar bünyesinde olması hedeflenmiş ve bu hedefte tutmuştur. Özel okulların mevcudiyeti, devlet okullarıyla bir arada bunların yarışması rekabeti göstermektedir. Tabii ki bu okullarda daha kaliteli insanların yetişmesi devlet okullarında da bu kaliteyi tutturarak öğrencilerin daha ileriye dönük yetişmeleri için zemin hazırlamaktadır. İnsanların refahı, insanlardaki istikrarın sağlanması ancak eğitimle olur. İnsana yapılan yatırım, geleceğe yapılmış olan bir yatırımdır. Toplumlar eğitimle yükselir. Toplumların göstergesi eğitime göredir. Sayın Enver Yücel’de, Keşan’ı tercih etmekle geleceğe yatırım yapmıştır.” şeklinde konuştu.

ÇOK DAHA GÜÇLÜSÜNÜ BAŞARIR VE BAŞARACAK

Kürsüye son olarak ise Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geldi.

Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin küresel politikalarda artık bir taşeron rolünden bir aktör rolüne geçtiğini kaydetti.

Türkiye'nin bu konuda belirleyici role soyunduğunu belirten Müezzinolu, "Türkiye, üniversiteleri, girişimcileri ve yöneticileriyle küresel aktör olmanın gereklerini yapıyor. Sağlık Bakanı olarak Sudan'da 200 yataklı bir hastanenin açılışını yaptım. Yine bir hastanenin açılışını Somali'de yaptık. Pakistan'a geçtiğimiz hafta sayın başbakanımızla gittik orada da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hastanesi var. Şimdi Kırgızistan'da yapıyoruz. İnşallah artık bu yıl içerisinde de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın işlettiği ve Türkiye'deki başarılı sağlık dinamiklerini Almanya ve Avrupa'da gösterecek vizyonu yakalıyoruz. Eskiden Almanya, İngiltere, Fransa örnek gösterilirdi. Veya bize, 'Biz o günleri görmeyiz, biz yapamayız, bizim dinamiklerimiz yok' cümleleri söyletilirdi. Tam aksine bu millete yapılan en büyük kötülük bu cümleleri kabul ettirmektir. Halbuki bu millet dünya milletlerinin başardıklarından çok daha güçlüsünü başarır ve başaracak dedik. Başarıyor ve başarmaya devam edecek."

ONLARI TEBRİK EDİYOR VE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gençlere eğitim dahil her alanda önem verdiklerini aktaran Müezzinoğlu, öz değeri, öz saygısı ve öz güveni olan gençlerin bu gün çizilen vizyonun daha fazlasını millete yaşatacağını söyledi. Mehmet Müezzinoğlu, Bahçeşehir eğitim kurumlarının Cibuti, Batum, Üsküp ve Makedonya gibi dünyanın bir çok yerinde olduğunu kaydetti.

Bahçeşehir eğitim kurumlarının Türkiye'nin eğitim vizyonunu ülke ve dünya geneline yaydığını dile getiren Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Onları tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Cibuti'de hep beraber olduk. Cibuti gibi ufacık bir ülkede Türkiye'nin bir eğitim kurumunu taşıyor olmak veya Makedonya'da, Üsküp'te, Batum'da olmak ülkemizin büyüklüğünün bir ifadesidir. Bunlar büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefi millete vasiyet olarak bırakmış olmanın ve bu vasiyete sahip çıkıyor olmasının güzel örneklerindendir."

Müezzinolu, konuşmasının ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve Bahçeşehir eğitim kurumları öğretmen ve yöneticileriyle kampüsün temelini attı.

ÖNEMLİ OLAN MİLLETE HİZMET ETMEKTİR

Öte yandan törenin ardından milletvekilliği aday adaylığına ilişkin sorusuna Mehmet Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi: "Genel merkezimiz ülkeye ve millete nerede katkımız olacaksa onun değerlendirmesini yapacaktır. Ben Edirne'den memnunum. Fakat adımız milletvekili. Dolayısıyla milletin vekilliği nerede doğru ve daha çok katkı sağlayacak boyutta olacaksa bu genel merkezin kararı olacaktır. Hakkari'de de olsa, başka yerde de olsa millete hizmet için arkama bile bakmadan giderim. Önemli olan millete hizmet etmektir. Her halükarda bu toprakların çocuğuyum. Milletvekili olmadan sadece Mehmet Müezzinoğlu olsam da Edirne'ye borcum var ve bu borcu ödemeye çalışırım. Bu borcumu milletvekiliysem milletvekili, bakan isem bakan olarak ödemeye çalışacağım."

Müezzinoğlu, daha sonra tören alanından ayrıldı.