Bülent Saylam

 

ADEN Okulları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, dün yaptığı açıklamayla önceki gün açıklanan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) tercih sonuçlarını değerlendirdi. Temel liselerin ilk yılı olmasına karşın Keşan Özel Final Temel Lisesi’nin aldığı sonuçların muhteşem olduğunu söyleyen Bezbaş, bu başarıda katkısı olan herkesi kutlarken, geçen eğitim öğretim yılında Türkiye birincisi çıkartan ADEN okulları olarak da çok iyi bir eğitim öğretim yılı geçirdiklerini belirterek, çocukları sınavlara hazırlanacak anne-babalara tavsiyelerde bulundu.

EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM

ADEN Okulları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, önceki gün açıklanan LYS tercih sonuçlarında Keşan Özel Final Temel Lisesi’nin elde ettiği başarının muhteşem olduğunun altını çizerek açıklamasına şöyle devam etti: “Keşan Özel Final Temel Lisesi’nin  ilk yılında elde ettiği muhteşem başarı, eğitim kamuoyunda ve velilerimiz arasında sevinçle karşılandı. Bu bizim için de gurur kaynağı, lisemizin başarısından dolayı başta müdürümüz Timur Eruzun ve öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlk yılımız olmasına rağmen velilerimiz bize güvendiler ve çocuklarını teslim ettiler. “Temel Lise”nin daha “Bu ne demektir?” bilinmeden bize güvenerek çocuklarını getirdiler. Biz de bu güvene layık olduk. Muhteşem bir başarı elde ettik. Binlerce öğrenci içersinden böyle bir başarı çıkarmak  kolay ama 73 öğrenciden bu başarıyı üretmek kolay bir şey değil. Bizim kadromuzun başarısıdır. Final Temel Lisesi’nin ilk yılında sektördeki liderliğini bir kez daha perçinlediğinin bir göstergesidir. Başarıyı hedefleyen, çocuklarına güvenilir bir gelecek kuran velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

‘TEMEL LİSE’LER DERSHANECİLİKTE OLDUĞU GİBİ FEDAKÂRLIĞIN ADRESİDİR

LYS tercih sonuçlarından sonra 2016-17 eğitim-öğretim yılı kayıtlarında önemli bir artma olduğunu kaydeden Bezbaş, “2. yılımızda kayıtlarımız çok güzel geliyor. Muhteşem bir dönüş alıyoruz. Bu memnuniyete layık olmaya çalışacağız. Dönüşüm sırasında kanunlara uyduk. Kanunlar ne diyorsa onu uyguladık ve bunun sonucunda bir lise çıktı ortaya. Bu lisenin adı ‘Temel Lise.’ Biz de bu ‘Temel Lise’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Artık ‘Temel Lise’ hem Türkiye kamuoyunda hem de Keşan kamuoyunda hak ettiği yere oturmuştur. ‘Temel Lise’ olarak hizmet eden diğer arkadaşlarımızı da kutluyorum ve herkes mücadele etti başarılı oldu. Artık dershanenin yerini sektörde ‘Temel Lise’lerin aldığı kesinleşti. Özel eğitim kursları da 2018 yılından itibaren sadece tek ders verebilecek. Bu da şu anlama geliyor dershanelerden sonraki boşluğu ‘Temel Lise’lerin tamamlayacağının kanıtıdır. Milli Eğitim Bakanlığı artık sınav hazırlıklarının okullarda yapılmasını istiyor. Okulların sınav hazırlığını en iyi şekilde yapmasını istiyor ve okul odaklı öğrencilerin hazırlanmasını istiyor. Bunun sonucunda da en iyi şekilde bu işi yapabilecek olan da dershane ve sınav tecrübesi olduğu için temel liselerdir. Temel liselere her geçen gün ilgi artacaktır. İstanbul’da büyük okulların büyük bir kısmı boşalıp temel liselere dönmüştür. Keşan’da da bu dönüş başladı. ‘Temel Lise’ler dershanecilikte olduğu gibi fedakârlığın adresidir. Gece gündüz çalışmanın, öğrencileri hedeflerine hazırlamanın adresidir. Böyle de devam edecektir.” şeklinde konuştu.

TEOG 2’DE TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDIK

Bezbaş, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının muhteşem geçtiğini ve ADEN Okulları olarak TEOG 2’de Türkiye birincisi çıkardıklarını söyledi. Bezbaş şunları söyledi: “Bizim için eğitimcilik anlamında muhteşem bir yıl geçti. ADEN’den Türkiye birincisi çıkardık. ADEN’den 51 öğrencimiz sınava hazırlandı. 51 öğrencimizin 38’i Fen Lisesi ayarında puan aldı. TEOG 2’de Türkiye birincisi çıkardık. Ben ADEN’deki öğretmenlerimi, idarecileri ve öğrencilerimi gönülden kutluyorum, başarılarımızın devamını diliyorum. Bu yıl en iyi şekilde kaldığımız yerden başarı hikayeleri yazdırmaya devam edeceğiz.”

BEZBAŞ’TAN VELİLERE TAVSİYELER

ADEN Okulları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, son olarak çocukları sınava girecek olan anne-babalara tavsiyelerde bulundu. Bezbaş şöyle konuştu: “Ben velilerden şunu rica ediyorum. Eğitim sadece okulların yapabileceği şey değildir. Çocuklarıyla mutlaka ilgilensinler, çocuklarının ihtiyaçlarını arkadaş gibi davranarak karşılasınlar. Çocuklarının sınava hazırlandığını bilerek hayatlarını onlara göre organize etsinler. Veli içerde televizyon seyrediyorken test çözmek istemiyor. Veli evde gün yapıyorken çocuk ders çalışmak istemiyor. Çocuğu sınava hazırlanacak olan anne ve babamlara tavsiyem çocuğu sınava hazırlanan anne-baba bilinciyle hareket etsinler. Çocuğunun elde ettiği sınav başarısı anne-babanın gururu oluyor. Çocuğunun hayatının kurtulması aileyi de rahatlatıyor. Onun için herkes bunun farkında olursa işler kolaylaşır. Hem eğitimci olarak biz de daha rahat ederiz hem de aile mutlu olur. Onun dışında ülkemizin eğitim durumuna baktığımızda son yaşanan olaylarda görülüyor ki aileler çocuklarını güvendikleri kurumlara teslim etmeliler. Güvenmedikleri, tanımadıkları çocuklarını nerelere sürükleyeceklerini bilmedikleri kurumlara teslim etmesinler. Bu bir Türkiye gerçeğidir. Yaşananlar sanıyorum herkese ders olmuştur. Bundan sonra herkes bildiği tanıdığı kurumlara teslim eder. Bunun sonucunda da çocuklarının güvenli geleceğinden mutlu olur.”

 

2016-17 eğitim-öğretim yılının 19 Eylül 2016 tarihinde başlayacağını hatırlatan Bezbaş, velilerin bu konu ile ilgili kafalarında soru işareti olduğunu okulların normal zamanda açılacağını söyledi. Mustafa Bezbaş yeni eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dilerken “Keşan Özel Final Temel Lisesi’ni bu muhteşem başarısından dolayı ekibimizi ve eğitim kamuoyunu kutluyorum.” dedi.