Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile hayata geçirmeye hazırlandığı "Buradayım ve Özelim" Projesi’nin açılışı ve ilk eğitim toplantısı dün gerçekleştirildi.

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu'nda saat 15.30'da başlayan toplantıya, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Keşan Sosyal Hizmetler Müdürü Nergis Karaağaçlı, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İl Genel Meclis üyelerinden Abdülaziz Çıkıkçı, Erdinç Can ve Mehmet Ali Yetim, bazı kurum kuruluş müdürleri ile projenin uygulanacağı okulların müdürleri ve öğretmenleri katıldı.



Sunumunu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Formatörü Mehmet Başar Şen'in yaptığı toplantıda, "Buradayım ve Özelim" Projesi’nin içeriği ve hedef kitlesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Trakya Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Tuluğ Bayram ve Montessori Eğitim Uzmanı Seçkin Demiralp birer konuşma yaptı.


ALTIN: İPSALA VE ENEZ’İ DE İÇİNE ALAN ÖZEL BİR EĞİTİMİ BAŞLATMIŞ BULUNUYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın yaptığı konuşmada, her projenin bir yenilik olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu projemizin amacı, dezavantajlı bölgelerimizde yeralan okullarımızın, okul öncesi eğitim çağında olan çocuklarımıza gerekli desteği en iyi şekilde vermektir.  Sadece Keşan'da değil, İpsala ve Enez'i de içine alan özel bir eğitimi başlatmış bulunuyoruz. Bu tür projelerin artarak devam etmesi, bizleri mutlu edecektir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza gereken eğitimi vermek bizim başlıca görevimizdir, o halde bu ve benzeri projelere değer vermek de yine bizlerin görevidir."


BAYRAM: BU ÇOK ÖZEL BİR PROJE

Daha sonra konuşan Tuluğ Bayram, Trakya Kalkınma Ajansı'nın hibe sistemini anlatarak, bu sistemin tek amacının sosyal kalkınmayı desteklemek olduğunu kaydetti. "Buradayım ve Özelim" Projesi için "Trakya bölgemizde duyu bütünleme ve Montessori eğitiminin birarada olduğu, tek ve hedef grupları ve nihai yararlanıcıları anlamında da çok özel bir proje." diyen Bayram, projenin maliyetinin 272 bin lira olduğunu ve bu paranın  250 bin lirasını Trakya Kalkınma Ajansı’nın karşıladığını belirtti. Bayram, “Projenin maddi kıymetini bir yana bırakırsak, bu projeleri çalışmaları ve emekleri ile kıymete dönüştüren, projenin yaratıcıları ve eğitim camiasıdır. Emektar eğitimcilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.


Toplantı, Seçkin Alptekin'in "Montessori Kimdir?" konulu sunumunun ardından, proje kapsamında bulunan okulların öğretmen ve idarecilerine ilk eğitimin verilmesiyle devam etti.

“BURADAYIM VE ÖZELİM” PROJESİ KAPSAMINDAKİ OKULLAR:
Keşan: Bademlik İlk/Ortaokulu, Ali Kale ve Kardeşleri İlk/Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu, İnönü İlkokulu, TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu (Montessori + Duyu Bütünleme Sınıfı), Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Sevgi Anaokulu, Keşan Meslek Yüksekokulu.
İpsala: Kurtuluş İlkokulu
Enez: Çataltepe Atatürk İlkokulu