AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 10.20’de başlayan anma törenine; Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, şube müdürleri, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, bazı okul aile birliği üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu Müdürü İhsan Ürkmez konuşma yaptı.

Çuhacı’nın hayırsever kişiliğinden ve ona duydukları minnettarlıktan söz eden Ürkmez, şunları söyledi: “Kıymetli misafirlerimiz, değerli öğretmen arkadaşlarım, sayın velilerimiz, sevgili öğrenciler. Bugün burada ‘Eğitimi Desteklemek, Türkiye'nin Geleceğine Damga Vurmaktır .’ sözünü kendisine ilke edinen eğitimde iz bırakan Dr. Ali İhsan Çuhacı’nın ölüm yıldönümü nedeniyle toplanmış bulunmaktayız. ‘Bir hayır eseri bırakmaksızın bu dünyadan gidenler dünyaya gelmemiş sayılabilir.’ diyen Dr. Ali İhsan Çuhacı, 87 yıllık ömrünü gerek hekim olarak gerekse eğitimci olarak Keşan'ımıza hizmetinin devam etmesi için kendi adını taşıyan Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulunu anne ve babası için de Feride-Mehmet Çuhacı Anadolu Meslek Lisesi adıyla iki okul yaptırarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hizmetine sunmuştur.”

MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

İhsan Ürkmez, açıklamasına şöyle devam etti: “Dr. Ali İhsan Çuhacı insana yapılan yatırımın en verimli yatırım olduğunu bu okullarda okuyan çocuklarımız, geleceğimizin teminatı olup geleceğin birer Dr. Ali İhsan Çuhacı'sı olarak hizmet bayrağını daha ileriye taşıyarak bu topraklarda Türkiye'mizin geleceğine damgalarını vuracaklardır.  Bu hizmetlerinden dolayı şahsımda Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulunun öğrencisi, öğretmeni ve velisi olarak, Dr. Ali İhsan Çuhacı'yı ölümünün 9. yılında minnet ve şükranla anıyoruz. Mekanı Cennet olsun, ruhu şad olsun.”

Anma programı, okul öğrencileri tarafından Dr. Ali İhsan Çuhacı’nın özgeçmişinin, okul tarihçesinin ve şiirler okunması ile devam etti.

Törenin ardından öğrencilere ve törene gelen misafirlere açma ayran ikramında bulunuldu.

Dr. Ali İhsan Çuhacı ve Salim Evgen için Cuma Namazı’ndan önce Yörüker Cami’nde mevlit okutuldu.