2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı, dün düzenlenen törenle başlarken, 42 okulda, 12 bin 809 öğrenci 3 aylık tatilden sonra yeniden sıralarını doldurdu.

Saat 10.00 sıralarında, Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu’nda başlayan törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aras, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Keşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

ŞEN: YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Okul Müdürü Necdet Şen tarafından kısa bir açılış konuşması yapıldı. Şen, aklın kendiliğinden gelişemeyeceğini, aklı zenginleştiren unsurun okul olduğuna dikkat çekerek, “Okul, insanın yetiştirildiği yerdir. Yeni bilgiler, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

ARAS: HİÇ BİR BAHANENİN ARKASINA SAKLANMADAN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Necdet Şen’in yaptığı açılış konuşmasının ardından, 4. sınıf öğrencisi Ceren Yürük, “İlköğretim Haftası” adlı şiirini okudu. Şiirin okunmasının ardından, Şen, Okul Aile Birliği Başkanı Nesrin Yürük ve öğrenciler tarafından, Dınkırcı, Özcan ve Aras’a çiçek takdim edildi. Törenin devamında; 4. sınıf öğrencisi İremnur Adalı, “Okulumuz” adlı şiirini seslendirdi. 2/A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan ront gösterisi ile devam eden törende, 4. sınıf öğrencisi Sahra Tuanna Çelikten, “Yeni Ders Yılımız” adlı şiirini, 4/B sınıfı öğrencisi Şevval Menekşe, eğitim-öğretim ile ilgili özlü sözleri okudu. Daha sonra konuşma yapan Murat Aras, tüm öğrencilere “Evinize Hoş geldiniz” diyerek seslenirken, “Eğitim, çağdaş toplum olmanın en temel unsurlarından biridir. Eğitim ile başarılı olan toplumlar, diğer toplumların önüne geçmiş, refah ve huzura kavuşmuştur. Bizler, bu bilinçle hareket ederek, Büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için hiçbir bahanenin arkasına saklanmadan çok çalışmalıyız. Parolamız; Çalışmak, çalışmak ve çalışmak. Böylece, ülkemizi dünyada söz sahibi ülkeler arasına sokacağız.” diye konuştu.

DINKIRCI: ÖNCELİĞİM OKUL ÖNCESİ EĞİTİM

Törenin son konuşmasını yapan Dınkırcı, çeşitli kademelerdeki 42 okulda, 12 bin 809 öğrencinin okula başladığını bildirerek, şunları söyledi; “Eğitim ve öğretimdeki temel önceliğim, okul öncesi eğitimdir. Bu eğitimi ne kadar alt yaşlara çekersek, toplumların aydınlık ve çağdaş geleceği de o kadar ileri gidiyor. Tüm milli eğitim camiası ve velilerden isteğim tüm okul öncesi eğitim çağına gelmiş evlatlarımızı anaokulları ile buluşturalım. İnsan beyninin %70’i 0-6 yaş arası gelişiyor. Neyi yapacaksak bu yaşlarda yapmalıyız.  Öğretmen öğrenci veli koordinasyonunu, rehberlik hizmetlerini ileri taşımak zorundayız. Proje bağlamlı gelecek yönelimli bilim ve bilimsellik altında öğrenciler yetiştirmek istiyorsak hepimize çok iş düşüyor.  Bunun için çok çalışmayız hepimizin birbirimize desteğe ihtiyacı var. Bu vesile ile başta Başöğretmen Büyük Önder Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnet anıyorum. Gerek emekli olan gerek görev başında olan tüm öğretmen arkadaşlarıma da sağlıklı sıhhatli uzun ömürler diliyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimiz için hayırlı uğurlu olsun.”

Tören; Bekir Dınkırcı’nın 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk ders zilini çalmasının ardından, protokol üyelerinin öğrencilere kitap dağıtmasıyla sona erdi.