AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dershaneleri kapatma kararının Bakanlar Kurulu'nda da Meclis gündeminde de olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada “Dershanecilik olayını kaldıracağız” açıklamasında bulunmuş ardından da tarih vererek, “Er geç 2013-2014'te de biz o sistemi değiştireceğiz" demişti. 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, "Dershaneleri kapatacağız" çıkışına rağmen ortada bir yasal düzenleme olmadığına dikkat çeken Şahin, “Dolayısıyla dershaneler kapatılmış değildir. Fakat bazı istismarcılar, sanki dershaneler kapatılmış gibi bir hava vererek vatandaşı kandırabilir. Buna karşı dikkatli olmak gerekir. Vatandaşların bu tür haberlere kanmaması gerekir.” dedi.
Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifiyle AK Parti Genel Merkezi bünyesinde kurulan 'Dershane Komisyonu'nun da başkanı idi. Komisyon, 'dershanelerin kapatılmasının yol açacağı mahzurları' anlatan raporunu, geçtiğimiz mayıs ayında Erdoğan'a sunmuştu. 
Bakan Avcı da 4 Temmuz'da düzenlediği basın toplantısında, “Dershaneler önümüzdeki yıl kapatılacak." demiş ve velilere kayıt için acele etmeme çağrısında bulunmuştu. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin ise bu karara bazı çekinceler getiriyor. "Sayın Bakan'ın böyle bir açıklama yapmasının sebebini ve gerekçesini bilemem. Fakat bizim hazırlamış olduğumuz o raporu da mutlaka incelemişlerdir." diyen Şahin, dershaneleri oluşturan şartlar ortadan kaldırılmadan ya da kapatıldıktan sonra gün yüzüne çıkacak problemlerle ilgili tedbirler alınmadan adım atılmaması gerektiği görüşünde. 
"ŞU AN GÜNDEMİMİZDE YOK" 
Bu alanla ilgili mutlaka bir düzenleme yapılacağına işaret eden genel başkan yardımcısı, şu ifadeleri kullandı: "Dershaneler özel okullara dönüşecekse de kapatılacaksa da bir yasal düzenleme şart. Milli Eğitim Bakanlığı, dershaneler kapatılacak diye bir açıklama yaptığına göre herhalde bir yasal düzenleme üzerinde de çalışıyordur. Fakat ne Bakanlar Kurulu'nun gündeminde ne de Meclis gündeminde böyle bir konu yok şu anda. Dershaneler nasıl özel okullara dönüştürülecek, devlet kendilerine hangi katkıları sağlayacak, bütün bunların da ayrıca görüşülmesi, düşünülmesi ve yapılacak yasal düzenlemenin bunları da içermesi gerekir. Dolayısıyla sadece 'dershaneleri kapattık' demekle çözülecek ve ortadan kaldırılacak bir sorunla karşı karşıya değiliz. Birçok yönüyle incelenmesi, değerlendirilmesi gereken bir gerçekle karşı karşıyayız .
Kendilerinin komisyon olarak çalışma yaparken dünya örneklerini de incelediklerini belirten Mehmet Ali Şahin, şu değerlendirmeleri yaptı: "Bazı ülkeler, ki Güney Kore onlardan biridir. Bir zamanlar dershaneleri yasaklamış, ama olumsuz sonuçlarını görünce daha sonra tekrar dershaneciliğe izin vermiş. Hatta yasaklamadan önceki durumla şimdiki durum kıyaslandığında, dershaneciliğin çok daha yaygın bir hale geldiğini görüyoruz. O bakımdan dünya örneklerini de göz önünde bulundurarak hareket edilmesinde yarar görüyorum. Mutlaka bakanlığımız bu çalışmaları yaparken dünya örneklerini de göz önünde bulundurmalıdır. Yani önümüzde bir örnek varken deneme yanılma yöntemiyle yol almaktansa bu örneklerden hareketle iş yapmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.”