Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dün yaptığı açıklamada, dershanelerin kapatılması değil, okula dönüştürülmesinin sözkonusu olduğunu ve bu dönüşümün de 2014 Haziran’ından önce olamayacağını söyledi.

Bakan Avcı, şunları söyledi: “Dershanelerle ilgili tartışmalar bugünün meselesi değil. ‘MEB Bakanı değişti ve bakan dershanelerin kapatılmasına karar verdi’ böyle bir şey yok. Sayın Başbakan da üç yıldır bunu defalarca tekrarladı. Bu bir kapatmadan ziyade bir dönüştürme diyebiliriz. Dershaneleri tek bir sınava yönelik kurumlar yerine eğitim kurumlarına dönüştürme çalışmaları var. Ocak ayında dershaneler kayıtlara başlıyorlar. Kayıt olan öğrenciler 2014 haziranına kadar devam edecekler. Dershaneler konusunda dönüştürme programının gerçekleşmesi için yasal düzenleme gerekiyor. O ancak meclis açıldıktan sonra yapılabilir. Bakanlık olarak tek başımıza yapabileceğimiz bir düzenleme değil.
Ancak o zaman dershaneler özel okula dönüşebilir. Köklü kurumlar dönüşümü gerçekleştirmeye başladılar. Daha küçük kurumlar birleşerek benzer bir dönüşümü gerçekleştirebilir.
Başka teşvikler de düşünüyoruz. Arsa, 
kredi kolaylıkları gibi. Dershanelerde çalışmakta olan öğretmenlerin milli eğitim sistemine entegre edilebilmeleri için de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ne öğrencileri ne velileri ne de işletmecileri mağdur etmeyecek bir sistem içinde meseleyi çözmeye çalışıyoruz.”