AYŞİN SEÇİL GEZER

Dernek üyesi Hasret Dinç, derneğin yeni kurulduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Öncelikle derneğin oluşumunda desteklerini esirgemeyen arkadaşlarımıza ve Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar’a ve Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar’a teşekkür ederim. Bizler dezavantajlı mahallelerden başlamak üzere bu oluşumu kurmak istedik. Kurulmak istediğimiz ilk günden beridir güzel bir farkındalık yarattığımızın geri dönüşleri gelmeye başladı. Dostlarımızın çoğaldığı gibi engel olmak isteyenlerin çoğaldığını da görmekteyiz. Bu durum bize şaşkınlık yarattı. Bazı yöneticilerimize ve üyelerimize iş vaatlerinde bulunan kişilerde oldu. Bazı STK’lardan gelen tepkiler bizlerde şaşkınlık yaratmaktadır. Bunlara çok takılmadan elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”

SORUNLARI YAKINDAN DEĞERLENDİRME ŞANSIMIZ OLACAK

Derneğin amaçlarından birinin eğitim olduğunu vurgulayan Dinç, “Dernek yönetiminde, 4 okulun aile birliği başkanları görev alacaktır ve sorunları yakından değerlendirme şansımız olacak. Okullardaki çalışmaları aile-öğrenci-okul-çevre şeklinde yürütüp değerlendirmeler yapılacak, sorunlar ve çözümleri rapor şeklinde ilgili kurumlara gönderilecektir. Şu anda okullarımızda öğrencilerimizin devamsızlık sorunu göze çarpan en önemli problemlerden biridir. Bununla ilgili aile bilinçlendirme eğitimleri, öğrenciler için pedagog ve aktivist desteği ile yapılacak çalışmalar plânlamaktayız. Karma eğitim sistemi ve bazı sorunlarımız nedeni ile öğrencilerimizi okulla göndermek aksine teşvik edici çalışmalarda bulunmak ve bu çalışmalarda gönüllü kişileriz. Sorunların tamamında ilgili kamu kurum ve kuruluşların desteğine mutlak suretle ihtiyaç bulunmaktadır.” dedi.

ERKEN EVLİLİKLER BÜYÜK SORUN OLUŞTURUYOR

Erken evlilikler ve uyuşturucu kullanımı hakkında da konuşan Hasret Dinç, “Erken evlilikler büyük sorun oluşturuyor. Ailelere erken evlilik konusunda seminerler vereceğiz. Seminerlerimiz, her ay ve 3 ayda bir devamlılığı olan seminerler olacak. Bunların yararlı olacağını düşünüyoruz.

Uyuşturucu kullanımı konusunda, yakında belediyemiz bünyesinde rehabilitasyon merkezi kurulacak STK ayağı ve projenin erişim ayağında görev alacağız.

Ayrıca, devletimizin romanlar için yürüttüğü çalışmaları yakından takip ederek, stratejik eylem planına göre çeşitli devlet destekli çalışmalar yapabiliriz. Ama maalesef Keşan’da bunları takip eden hiç bir STK bulunmamaktadır. Devletimizin imkanlarından faydalanacak çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” dedi.

AYRIMCILIK YAPMAMAKTA YARAR VAR

Siyasi parti temsilcilerinin çeşitli vaatlerde bulunduğunu söyleyen Dinç,“Siyasi partilerin bazı temsilcileri insanlara sürekli çeşitli vaatlerde bulunuyorlar ve vatandaşların üzülmesine sebebiyet veriyor. Ama ilçe başkanlarımızın bu durumlardan haberi bile olmuyor ama hesapları onlara kesiliyor. Herkesten tek ricam toplumun tamamını kapsayacak çalışmalar üretmesidir. Herkes üzerine düşeni layıkıyla yaparsa her şey düşündüğümüzden daha kolay olacaktır. Buna basın ayağı da dahildir. Basından isteğim  roman kelimesi kullanmamalarıdır. Roman kelimesi insanları ayrıştıran en önemli nedendir. Bizler roman olabiliriz lakin roman kelimesine şiddet ile karşıyız. Şimdi hiçbir şey gibi kullanılan kelimelerin 30 yıl sonra bizleri nereye getireceğinin analizini yapmakta fayda var diye düşünüyorum. Bizler Türk Milletiyiz ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Hiç bir ayrımcılık yapmamakta yarar var diye düşünmekteyiz.” dedi.

MAHALLERİMİZDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR SOSYAL DIŞLANMAYI EN DERİNDEN YAŞAMAKTADIR

Dernek başkan yardımcısı Ferit Demir ise, şu ifadeleri kullandı: “Mahallerimizde yaşayan vatandaşlar eğitimsizlik, yoksulluk ve işsizlik ile beraber sosyal dışlanmayı en derinden yaşamaktadır. Bunu diğer toplumlardan görürken; kamu dairelerinde de aynı tabloları görmek bizleri en acı şekilde rahatsız etmektedir. Roman ifadesinin günümüz itibari ile kötü olaylar ile anılmasından dolayı roman ifadesine karşıyız. Bizler önce insanız sonra  Türk’üz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşız.”

İSTİHDAM GARANTİLİ FAALİYETLER TOPLUMA KATKI SUNACAKTIR

Dernek Genel Sekreteri Güney Kesen de şunları söyledi: “Bizler Cumhuriyet, Mustafa Kemal Paşa, Yenimescit Mahallesi gençleri olarak  öncelikle birlik ve beraberliği hedeflemekteyiz. Eğitimi çeşitli sebepler ile bırakmış Keşan’da yaşayan tüm vatandaşların mesleki kurslara gitmelerine aracı ve vesile olmak için elimizden geleni yapacağız. Eleştiri yapmak gerekirse biz kurs açtık demek yok, taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Ayrıca, birçok faaliyetlerinin erişiminde sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca özel bir firmada personel müdürlüğü yapıyorum. Bahsettiğim mahallerden 100 kişiye yakın çalışanımız bulunmaktadır. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile yapılacak görüşmeler sonucunda istihdam garantili faaliyetler topluma katkı sunacaktır.”

MAHALLENİN GELİŞMESİ AMACI İLE  KONFERANS, SEMİNER VE TOPLANTILAR DÜZENLEYECEĞİZ

Dernek saymanı Kubilay Ebren ise, şunları söyledi: “Her anlamda farkındalık gerekli diyoruz. Bugün mahallemize bakıldığında eğitimsizlikten ve farklı sebeplerden gelen sağlıksız yaşam koşullarında yaşama alışkanlığı göze çarpmaktadır. Korkum ki ebola benzeri bir virüs toplumdan çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alırken toplum uğradığı hasarı yüzyıllar  boyunca aşamayacağız. Bizlere destek olan kişi ve kurumlar ile yapacağımız temaslarda mahallenin gelişmesi amacı ile  dini ve bilimsel konferans seminer toplantılar düzenleyeceğiz.”

İŞSİZLİK UYUŞTURUCU MADDE BAĞIMLILIĞINA EN FAZLA KATKI SUNAN NEDENLERİN BAŞINDA GELMEKTEDİR

Dernek Üyesi Yücel Dölcek de uyuşturucu madde kullanımı konusunda şunlara yer verdi: “Uyuşturucu sadece Keşan’ın değil, Türkiye’nin genel sorunudur. Son zamanlarda bonzai vakaları zirveye ulaşmış olsa da yarın adını bilmediğimiz bir madde yine üreyecektir. Genel olarak bu durum eğitimsizlik gibi görünmektedir. Lakin işsizlik uyuşturucu madde bağımlılığına en fazla katkı sunan nedenlerin başında gelmektedir.”

YAPILACAK ÇALIŞMALARDA GÖNÜLLÜ ÇALIŞMAK İSTEDİĞİMİZİ HERKESE BİLDİRİRİM

Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Tezmen ise, açıklamasında şunlara yer verdi: “Roman toplumunda sağlık sadece bir detay gibi görülmektedir. Sebeplerini sıralamak gerekirse  eğitim başta olmak üzere  kültürel eksiklik dikkat çekmektedir. Aslında sağlıklı yaşam konusunda bizler asil sorun olarak kendimiz görsek de sorunun bir ayağında kamuyu görmekteyiz. Bu sorunları mahallelerimiz dışına çıktığımızda daha belirgin bir şekilde görüyoruz. Genelimiz toplumun tamamına uyum sağlamakta zorlanıyor. Bunların çözümleri yine kamu desteği ile olacaktır. Sağlıksız yaşam koşullarından dolayı dünyada örnekleri olduğu gibi mahallelerimizden çıkan bir virüs ilçeyi, ili, bölgeyi, hatta kıtayı sarabilir. Zaten geri kalmış özelleştirilmiş olan toplum kaderine terk edilmiş şekilde bırakacaktır. Zaman kaybetmeden sağlık taramaları başta olmak üzere yaşadığımız bölgeleri sağlıklı hale getirebilmek için kamudan destek beklemekte ayrıca yapılacak çalışmalarda gönüllü ücretsiz çalışmak istediğimizi herkese bildiririm.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ