Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Küçük, Okul Aile Birliği üyeleri Aylin Akalın, Nilgün Çine, Proje Öğretmeni Hasan Avcu, öğrenci Merih Akalın ve Sena Avcu, 12 Haziran 2014 Perşembe günü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret ettiler.

Proje Öğretmeni Hasan Avcu yaptığı bilgilendirmede, “Hollanda´da 6.sı düzenlenen, International Environmental Sustainability Project Olympiad Yarışmasında Dünya 2’ncisi olduk. Düzenlenen yarışmaya 46 yabancı ülkeden binin üzerinde proje başvurusu yapılmış olup, 140 proje finalist olarak Hollanda´da yarışmaya hak kazanmıştır. Bu projeler arasından Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Dünya 2.si olmuştur. Sayın başkanımıza ekibimize verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Bizlere en büyük desteği  kendisi vermiştir.” dedi.

Okul Müdürü Ahmet Küçük ve Okul Aile Birliği üyeleri de Özcan’a, 3 yıldan bu yana yaptıkları tüm projelere verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

Özcan da, verdiği desteğin karşılığı başarılarla aldığını belirterek “Projede yer alan arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Onlar gittikleri yarışmalarda 76 milyon Türk insanını temsil ettiler. Ayrıca katıldıkları ulusal ve uluslar arası yarışmalarda aldıkları başarılarla bizleri gururlandırdılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Keşan Belediye Başkanı olarak kendilerine verdiğimiz bu desteğin karşılığını bu başarılı sonuçlarla aldığımıza inanıyorum. Bundan sonrası bence bu projelerin tescili ve patentinin alınmasıdır. Bundan sonra yapılacak en önemli iş budur. Dünya 1.liği kazanan bir projenin patentinin alınması konusunda her kurumun üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Bir şeyi üretmekten çok onun patentini almak ve tescillemek en önemli konudur. Ben projeye emeği geçen Okul Müdürü, Okul Aile Birliği, öğrencilerimiz ve proje öğretmenimizi tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi proje ekibi “Süper Arı Gübresi” projesi ile Türkiye 1.liği,  Hollanda´da Dünya 2.liği, Amerika´da Dünya 1.liği kazanarak kırılması güç bir rekoru elde etmiş oldu.