Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i makamında ziyaret etti. Aydın, Edirne'ye vakıf üniversitesi kurmayı planladıklarını söyledi.

Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın, Edirne’de Vakıf üniversitesi kurmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Edirne’de 10.000 öğrenci kapasitesi bir üniversite kurmayı planlıyoruz. Bu nedenle sizlerin desteğini bekliyoruz.” dedi.

Edirne'nin bir üniversite şehri olduğunu belirten Vali Şahin, “Öncelikle bu kararınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Kurulacak olan Üniversitenin 10.000 öğrenci kapasitesi olması Edirne'nin gelişimi, ilerlemesi ve vizyonu acısından son derece önem arz ediyor. Bu aynı zamanda bölgenin  ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Trakya'nın ilk Vakıf Üniversitesi, Edirne'de ise Trakya Üniversitesi’nden sonra, ikinci üniversitesi olma özelliğini taşıyacak olan Aydın Üniversitesi’nin kurulması konusunda mutabık kalındığını belirten Vali Şahin, Edirne için atılacak her adım için destek vereceklerini sözlerine ekledi.