AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan İlçe Halk Kütüphanesi'nde Ekim ayının okuyucusu Asya Kayahan oldu.

Ekim ayı içerisinde Kütüphane'den en fazla yararlanan kişi,  Özel Aden Okulları öğrencisi Asya Kayahan oldu.  Kayahan’a, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu tarafından dün, plaket ve birtakım hediyeler verildi.

Ödül töreninde bazı açıklamalarda bulunan Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu, ödül alan öğrenci ve ailesini tebrik ederek, “Ağaç yaşken eğilir’ atasözünde olduğu gibi insanların eğitimi de küçük yaşlarda başlar. Sonrasında bu eğitim devam ediyor. Kitap okumak da her alışkanlık gibi küçük yaşta kazandırılması gereken bir alışkanlık. Bu nedenle bütün ailelere çocuklara erken yaşta kitapları sevdirmeleri önerisinde bulunuyoruz. Kitap okumanın sınırsız yararı var. Kitap okuyanların eğitim hayatlarında da başarılı olduklarını görüyoruz. Yapılan araştırmalara göre ülkemiz maalesef eğitim alanında birçok ülkeden geri. Bunun en önemli nedenlerinden biri de kendi dilimizi yeterince bilmememiz. Bunu bilmememizin de yegâne nedeni kitap okumamak. Kitap okumayan insanın en büyük problemi de okuduğunu anlayamamak. Kitap okuyanın hem kelime dağarcığı geniş olur hem de okuduğunu hemen anlar. Öğrencilerin eğitim hayatlarında karşılaştıkları en büyük sorun okuduklarını anlayamamaktır. Bizim eğitim sistemimiz tamamen ezbere dayalı bir sistem. Ezberliyoruz; sınav odaklı bir sistem. Eğitim demek bir insanın her şeyden öte okuduğunu anlaması demek. Ailelerin çocuklarına ‘kitap oku’ demek yerine örnek olmaları gerekir. Çocuk evdekileri kitap okurken görürse ona ‘kitap oku’ demeye gerek yoktur. Çocuklar belli bir yaş grubundan sonra fotoğraf makinesi gibi çalışıyor. Çocuk ne görürse onu beynine yerleştirir.” dedi.

ETKİNLİĞİMİZ AİLELERE ÖRNEK OLUR

Günün belirli saatlerinde aile bireylerinin birlikte kitap okuyabileceğini ifade eden Dizdaroğlu, “Kitap okumak toplumumuzun geleceğine büyük ölçüde katkı sağlar. Hiçbir toplum görülmemiştir ki sadece ekonomik gelişme ile kalkınsın. Eğer o toplum eğitim-kültür yönünden aynı düzeyde gelişmiyorsa biz o topluma gelişmiş toplum demiyoruz. Toplumumuzun gelişmesi için her şey önce çok okumamız gerekir. Dilerim ki burada gerçekleştirdiğimiz bu küçük etkinliğimiz ailelere örnek olur. Etkinliğimizin asıl amacı budur. Öğrencilerimize ödüllerini verirken diğer ailelerin dikkatlerini çekmek istiyoruz. Ödül alan kızımız ve ailesini tekrar tebrik ediyorum.”