MURAT ARKAN

Keşan Emekli Öğretmenler Derneğinin olağanüstü genel kurul toplantısı önceki gün gerçekleştirildi.

Keşan Emekli Öğretmenler Derneği Lokalinde yapılan toplantı saat 13.00 sıralarında, Sebahattin Karaman Başkanlığında toplandı.  

DERNEK BAŞKANI YENİDEN SEBAHATTİN KARAMAN OLDU

Tek liste ile gidilen seçimde Keşan Emekli öğretmenler Dernek Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Sebahattin Karaman oldu. Toplantı, kongreyi yönetmek üzere Divan Heyeti’nin seçilmesiyle başladı. Divan Heyeti Başkanı Nevzat Çetin, katip üyeler ise Hüseyin Engin ve Özcan Engin oldu.

Toplantı gündemi şu şekilde açıklandı:

1- Açılış ve yoklama, 2- Divan heyeti seçimi, 3- Saygı duruşu, 4- Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile bilançonun okunması, 5- Faaliyet raporları ile bilanço üzerinde görüşmelerin yapılması ve raporların ayrı ayrı aklanması, 6- Tahmini bütçenin okunması, 7- Tüzük değişikliği ve yeni aidat teklifinin görüşülmesi, 8- Dernek binasının yıkımı ve yeniden yapılması için yönetime yetki verilmesi, 9- Dernek binasının kiraya verilmesi için yönetime yetki verilmesi 10- Dernek binasının kiraya verilmesi için yönetime yetki verilmesi, 11- Yönetim kurulu başkanlığı denetiminde üç (3) kişiden oluşan komisyonun kurulması için yönetime yetki verilmesi, 12- Dilek ve temenniler.

Gündem maddelerinin kabul oy birliği ile kabul edilmesinin ardının Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu aday listesi oy birliği ile kabul edildi. Sebahattin Karaman Başkanlığında sunulan ve oy birliği ile kabul edilen listede Yönetim Kurulu Asil, Denetim Kurulu Asil ve Yedek üyeleri şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu Asil üyeleri: Sebahattin Karaman, Ahmet Gücüyener, Ahmet Balcı, Mustafa Bayır, İbrahim Dalkılıç

Yönetim Kurulu Yedek üyeleri: İbrahim Güroğlu, İlhan Ceviz, Rıza Özzade, Mehmet Karakaşlı, Hüseyin Engin.

Denetim Kurulu Asil üyeleri: Ahmet Baş, Şenol Avcu, Sebahattin Küçükkarakaş.

Denetim Kurulu Yedek üyeleri: Ferudun Dalgıç, Nihat Pazarlı, Şenol Yılmaz.

Olağanüstü toplantı gündeminde olan dernek binasının yıkımı ve yeniden yapılması için yönetime yetki verilmesi, dernek binasının kiraya verilmesi için yönetime yetki verilmesi, dernek binasının kiraya verilmesi için yönetime yetki verilmesi konusu ele alındı ve oy birliği ile kabul edildi.

YAPININ CİNS DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMADAN PLAN VE PROJE ÇİZEMEYİZ

Yeni dernek binasının yapımına dair açıklama yapan Emekli Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Karaman şunları kaydetti. “Plan ve projeler kabataslak olarak belli. Ama bunun çizimi için mutlaka cins değişikliğinin yapılması gerekiyor. Cins değişikliği yapılmadan biz buraya plan ve proje çizemeyiz. Bitmesine müteakip onu da yapacağız. Alt katı kiraya verdiğimizden dolayı, bu katı biz kullanacağız, üst katımız toplantı salonumuz. Diğer yapılacak 3 katın kullanımı için konuşacağız, tartışacağız. Şu anda binanın kimlere nasıl verileceği hakkında bilgi yok. Gene konuşacağız, tartışacağız, kim kiralamak isterse, çatı katı da üst kat açık olacak. Onu altıyla birlikte bir lokanta olarak düşünüyoruz. Lokanta olarak güzel bir yerimiz var. Bu sadece bir düşünce. ‘Olur mu, olmaz mı, kiraya verebilir miyiz veremez miyiz?’ konusu karar vereceğimiz bir şey.”

Toplantıda ayrıca yönetime şu konular hakkında da yetki verildi:

1-Tapu Kadastro Müdürlüğü olan düzeltmesi yaptırmaya, azaltma ve fazlalıkları kabul, ifraz, tevhit, cins değişikliği yapmaya yetki verilmesi, 2-Binanın uygulama projeleri yaptırmaya, yapı denetim firmalarıyla anlaşmaya, yıkım ve yapım ruhsatları almaya, ruhsatlara imza yetkisi verilmesi, 3- Yönetim Kurulu olarak tahmini bütçenin yetti ölçüde inşaatın ilk üç katını tamamlamak şartıyla diğer katlarda kaba inşaatın ve dış cephe tamamlanarak, ancak içerde yapılması gereken ince inşaat işlerini yaptırıp yaptırmamaya, bütçede yer alan nakit para kadar imalatı yaptırmaya, 4-Yüklenici firmalara SSK dosyaları açmaları için Yönetim Kurulunun yetkilendirilmesi, 5- Yüklenici firmalarla görüşüp tebliğler almaya, ve uygun gördüğü firmayla sözleşme yapmaya yetki verilmesi, 6-Sözleşme şartnamesi oluşturma yetkisi verilmesi.

Olağanüstü genel kurul, üyelerin katılımı ile gerçekleşmesine müteakip dilek ve temennilerin alınması ile sona erdi.

DERNEK BİNASI İNŞAATINA NİSAN AYINDA BAŞLANACAK

Alınan bilgiye göre yeni yapılacak dernek binası 6 katlı ve zemin katla birlikte 7 katlı olacak.Tam tarihi net olmamakla birlikte yapımına Nisan ayı içerisinde başlanacak ve en geç Ekim-Kasım ayında bitirilecek. Dernek binasının katlarının nasıl değerlendirileceği konusu ise ilerleyen zamanlarda netlik kazanacak.