Trakya Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kabul olan ilçemizdeki tüm okulların müdür ve müdür yardımcılarına yönelik “Etkili Liderler Çağdaş Okulları Yönetiyor” Projesi’nin sertifika töreni, dün gerçekleştirildi.

Saat 13.45 sıralarında, Sevim Yenice Kültür Salonu’nda başlayan törenine; Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, seminerleri veren Dr. Çağdaş Gümüşsuyu, Keşan’daki okulların bazı müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.

GÜMÜŞSUYU: EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törende konuşan Gümüşsuyu, Keşan’da görev yapan eğitimciler ile beraber bir eğitim programında yer almanın güzelliğini yaşadığını belirterek,  şöyle konuştu: “Önemli olan bizleri hatırlatacak, insanlar üzerinde bıraktığımız izlenim. Bu izlenimi eğitimi misyon edinmiş bireyler olarak devam edeceğinize inanıyorum. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”  

Konuşmanın ardından İlker Erarslan tarafından Çağdaş Gümüşsuyu’ya, Mercan Köyü’ne 20 adet ceviz fidanı ekileceğine dair taahhütname verildi.

ERARSLAN: 3 ANALİZ DÜZEYİNE BAKMAKTA FAYDA VAR

Tören Erarslan’ın konuşmasıyla devam etti.  Eğitim seminerlerinin 1 hafta sürdüğünü ifade eden İlker Erarslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Etkililik, amaçlara ulaşma derecesidir. Kurumsal etkililiği anlamak için 3 analiz düzeyine bakmakta fayda görüyorum. Bunlar bireysel etkinlik, grup etkililiği ve kurumsal etkililik. Semineri düzenlememizin asıl amacı kurumsal etkililiktir. Kurumsal etkililiği sağlamakta etkili liderlere ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Etkili liderler vizyonu olan, eşgüdüm sağlayan kişilerdir. Etkili liderlerin vizyonları gerçekleştirmeye dönük bir kurum kültürü oluşturması önemlidir. Etkili lidere güç veren geliştirdiği vizyonun hayata geçirilmesini sağlamaktır. Etkili liderlerimiz, okullarımızda öğrenen kurumlar olarak yapılanmayı sağlamak, öğrencilerimizin öğrenmesine uygun bir ortam oluşturmasını amaçlarlar.”

Konuşmaların ardından programa katılan müdür ve müdür yardımcılarına sertifikaları verildi.