Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerinin geliştirdiği “Oyuncağımı, soframı ve hayatı paylaşıyorum” projesi dün Gazi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin ziyaret edilmesiyle başladı.  

Saat 10.30 sıralarında Okul Müdürü Murat Aras ile birlikte Gazi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne gelen Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri, burada eğitim alan öğrenci arkadaşlarına oyuncak, yiyecek ve içecekten oluşan çeşitli hediyeler verdi.

ARAS: “ÖĞRENCİLERİN KAYNAŞMASINI AMAÇLIYORUZ”

Projenin amacı hakkında bilgi veren Okul Müdürü Murat Aras, “Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülmesi planlanan projenin temel amacı; öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak, birlikte paylaşımlarda bulunarak farkındalık oluşturmak, engelli bireylerin ve ailelerin yaşamış oldukları sıkıntıları, sorunları gündeme getirerek toplumsal bilinç ve duyarlılığı sağlamayı hedeflemektedir. Eğitim ve öğretim gören tüm öğrencilere ulaşılması amaçlanmaktadır.” dedi.

Mayıs ayına kadar devam edecek proje kapsamında okula yapılan ziyaretlerin süreceği ayrıca çeşitli etkinliklerde bulunulacağı da öğrenildi.