İki haftalık bir gecikmenin ardından TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda ders zili bugün çalıyor.

Okulun, eğitim öğretime başlayacak olması nedeniyle geçen cumartesi günü saat 10.00’da okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve veliler bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Yapılan toplantı sonrasında velilere, okulun yeni öğretmenleri tanıtılarak, kolej havasında bir eğitim verileceği dile getirildi.

Okulda, iki okul öncesi sınıf, dört 1. sınıf, iki 2. sınıf, bir 3. sınıf, bir de 4. sınıf olmak üzere 10 sınıfta toplam 249 öğrenci öğrenim görecek.

1 okul müdürü, 2 okul öncesi öğretmen, 8 sınıf öğretmeni, 3 hizmetli ve 2 tane de ana sınıfında görevlendirilecek personel olmak üzere okulda toplam16 görevli bulunacak.

 “ADAM KAYIRMANIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BÖYLE BİR UYGULAMA YAPIYORUZ”

Konuyla ilgili bilgi aktaran Okul Müdürü İsmail Taşdelen, öğrenci ve öğretmenlerin sınıflarının kura çekimiyle belirlediklerini söyledi. Kura çekimini, art düşünceleri ortadan kaldırmak için yaptıklarını belirten Taşdelen, “Okul yönetimleri ile veliler arasında zaman zaman sıkıntı yaratan ve ‘adam kayırma’ olarak tabir edilen bu düşüncenin önüne geçmek için böyle bir uygulama yapmayı uygun gördük. Bu sayede öğrenciler de öğretmenler de sınıflarını kura ile belirleyecek ve kimsenin haksızlığa uğradığı hissine kapılmasına sebebiyet vermeyecek.” şeklinde konuştu.

“EDİRNE BAZINDA EN YÜKSEK PUAN ALAN KARDEŞLERİMİZ ŞU AN BİZİM OKULUMUZDA EĞİTİM VERECEK”

Taşdelen, velilere hitaben yaptığı konuşmada, eğitimin öneminden söz ederek okul için yapılan masrafları anlattı. Okul olarak 9 bin TL borçlandıklarının ve okula atanan öğretmenlerin sıradan atama yöntemiyle geldiklerinin altını çizen Taşdelen, şunları söyledi: “İl ve İlçe Milli eğitim müdürlerimiz çok büyük emek verdiler, Valimiz ve Kaymakamımız büyük önem verdiler ve Edirne bazında en yüksek puan alan kardeşlerimiz şu an bizim okulumuzda eğitim verecek.”

İsmail Taşdelen ayrıca öğrencilerin eğitime 2 hafta gecikmeli olarak başlamasındaki açığın telafi çalışmasına gideceklerini söyledi.