** Proje kapsamında eğitim alan 24 öğretmene belgeleri, önümüzdeki günlerde İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan tarafından verilecek.

 

 

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen “Buradayım ve Özelim” projesi kapsamında dün son eğitim gerçekleştirildi.

7 Nisan 2014 Pazartesi günü başlayan, 15.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilen ve Montessori Eğitim Uzmanı Seçkin Demiralp tarafından verilen eğitime; Keşan’dan Bademlik İlk/Ortaokulu, Ali Kale ve Kardeşleri İlk/Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu, İnönü İlkokulu, TOKİ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu (Montessori + Duyu Bütünleme Sınıfı), Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Sevgi Anaokulu, Keşan Meslek Yüksekokulu, İpsala Kurtuluş İlkokulu ve Enez Çataltepe Atatürk İlkokulu’ndan olmak üzere toplam 24 okul öncesi sınıfı öğretmeni katıldı.

Eğitimin son günü olması nedeniyle de dün İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Başar Şen tarafından, eğitim öncesi ziyarette bulunuldu.

Ziyarette konuşan Altın, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek, “Proje ekibimiz bu bağlamda geleceğimizin teminatı çocuklarımız için güzel bir proje hazırladı. Bu eğitimin de sizler için çok faydalı ve verimli olduğuna inanıyorum. Her eğitimin mutlaka ve mutlaka hepinize verdiği çok güzel değerler vardır. Önemli olan alıcı olması. Alıcı olduktan sonra sizler zaten vermesini biliyorsunuz. Bu anlamda, eğitimden geçen bütün öğretmenlerimizi  kutluyorum ve çocuklarımıza çok faydalı olacaklarına inanıyorum. Eğitimin; ilgi, sevgi ve şefkatten geçtiğini de hiçbir zaman unutmamanızı diliyorum. Onlar küçücük, daha gözlerini yeni yeni açmaya çalışan mini mini yavrularımızdır. Sizin ilginiz, sizin sıcaklığınız onlara her zaman için gelecekte belirli bir yere mutlaka ve mutlaka getirecektir. Bütün öğretmenlerimizden biz bunları istiyoruz zaten, farklı bir şey istemiyoruz. Bundan dolayı eğitim aldığınız için, okullarınızda en iyi uygulama şekline gideceksiniz.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Mükerrem Özercan; Montessori Eğitim Uzmanı Seçkin Demiralp’in eğitim boyunca kullanılan materyalleri yanında getirdiğini ve eğitimin bitmesiyle birlikte de materyalleri toplayıp götüreceğini söyleyerek, “Bu konuda üzüntümüz var. Onlar bize bir şekilde hibe edilemez mi?” dedi.

Konuyla ilgili ayrıntılar ise basın mensuplarının ayrılmasından sonra görüşüldü.

Öte yandan, eğitime katılan öğretmenlere belgelerinin önümüzdeki günlerde İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’ın katımıyla verileceği öğrenildi.