Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek, dün yaptığı açıklamada okul kayıtları ile ilgili çizelgelerde sorunların yaşandığını söyledi.

Öğrencilerin, çevreye yakın okullara gidemediğini ifade eden İşlek, “Bazı evler okullara 300–400 metre mesafede yer alıyor. Fakat o evler çizelgenin dışında kalıyor. Bu çizelgeler yapılırken komisyonlarda görev alan muhtarlarımız da var. Ama muhtarların bu çizelgelerle ilgili değerlendirmeleri dikkate alınmıyor. Buna keza o mahallede oturmayıp, kayıt yaptıran insanlar da var. Bunları tespit etmek bizim elimizde. Fakat bir yaptırımımız yok. Nüfusa gittikleri zaman, nüfus onayladığı takdirde bizden gelip ikametgâh alıyorlar ve kayıtlarını yaptırıyorlar. Bizim bağlı bulunduğumuz mahalle içerisindeki vatandaşlarımızın bazıları okula yakın olmasına rağmen o okula gidemiyor.” şeklinde konuştu.

HİÇBİR MUHTARIN DÜŞÜNCESİ ÖNEMSENMİYOR

Nedim İşlek, çizelge konusunda muhtarlardan bir görüş alınmadığını belirterek, “Önceki komisyonda görev aldığım süre içerisinde birkaç sefer sıkıntımızı dile getirdik. Bugüne kadar muhtarların fikrini alıp da o çizelgede olan Yukarı Zaferiye Mahallesi, İspat Cami Mahallesi, Büyük Cami Mahallesi’ndeki okullar ile ilgili hiçbir muhtarın düşüncesi önemsenmiyor. Bu çocuklara da yazık günah. Sadece yaz ayı yok. Kış mevsimi yaklaştı. Yağmuru çamuru var. Aileler çocuklarını kendi imkânları ile okula götürüyor. Önümüzdeki dönem içerisinde özellikle mahalleleri iyi bilen muhtarlarla oturup istişarede bulunup, ortak bir noktada uzlaşılması gerekiyor. Çünkü sıkıntı büyük. Önümüzdeki dönemde bu olaylar daha çok baş ağartacak. Zaten bazı okul sıkıntılarımız var. İlköğretim okulumuz şu an da mahalleye yeterli gelmiyor. Bunun da sıkıntısını yaşamaya başladık. Böyle devam ederse, büyük problem yaratacak.” dedi.

AİLELER ÇOCUKLARINI MOTOSİKLETLERE YÖNLENDİRMESİNLER

Eğitim- öğretimin başlamasından dolayı okul önlerindeki trafik sorunlarının da arttığını kaydeden İşlek, “Bu dönemi herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden atlatmak istiyoruz. Denetimlerin sıklaşması okula giden çocuklar için de veliler için de rahat bir ortam sağlamış olacak.” diye konuştu.

Nedim İşlek, son olarak mahalle aralarında sorumsuzca motor kullanan sürücülere de değindi. Motosiklet sürücülerinin okulların önünden geçerken daha duyarlı ve daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan İşlek “Lütfen aileler çocuklarını motosikletlere yönlendirmesinler. Çünkü büyük kazalara sebebiyet verebiliyorlar. Ummadıkları zamanda kötü şeyler yaşayabilirler. Daha dikkatli ve daha duyarlı davranmalarını istiyoruz. Hele ki egzoz seslerinden geceleri uyuyamaz hale geldik.” dedi.