Keşan’da, CHP’li kadınlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91.yıldönümü nedeniyle dün kermes düzenledi.

Saat 10.30’da CHP Keşan İlçe Lokali’nde başlayan kermes etkinliğine CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, CHP Keşan ilçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan, İl Genel Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Kermeste CHP’li kadınların yaptığı yiyecekler satılırken, kermesten elde edilecek gelirin partiye bırakılacağı açıklandı.

Kermeste ilk olarak konuşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, kadınların böyle bir günde düzenlediği bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirterek , “İnanın erkeklerimizin de bu şekilde çalışmaları takdirde partimiz çok daha güçlü olacaktır. Ben bayanlarımıza bu etkinlik için teşekkür ediyorum. Sizlerin ilgi ve alakası kadar beylerimiz de bizlere destek verse bizleri kimse tutamaz. Beylerimizin de en az sizler kadar burada olmalarını isterdim. Bugün özel bir gün. Bugün hepimizin Cumhuriyetimize katkı vermemiz gereken bir gün. Bu sadece söylemle olmuyor. Bunları eylemle de hayata geçirmek çok önemli. Bugün partiye geldiğimizde bayanlarımızın hazırladığı bu tablo beni çok mutlu etti. Hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.   

Gümülcineli’den sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da şunları söyledi. “Bu tür dayanışmalar partinin ruhunu dinamiğini sürekli taze tutar. Burası bizim partimizin evi, burası sadece bir lokal değil. Burası fikirlerin paylaşıldığı, yerel veya genel iktidara gidiş yollarında katkıların sunulduğu yerlerdir. Mücadelenin verildiği yerlerdir. Öncelikle tüm bayanlarımızın ellerine sağlık, çok güzel yiyecekler hazırlamışsınız. Bu tür etkinlikleri daha sık yapalım. Ben de daha çok partili erkeklerimizin de burada olmasını arzu ederdim. Bu yaptığınız etkinlik bizleri inanın mutlu etti. Bu konuda sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu bizim dinamizmimizi heyecanımızı sürekli tazeleyecek davranışlardır. Bu tür etkinlikleri ve çalışmalarımızı burada veya başka yerlerde sürdürmelisiniz.                                                                                                       Özcan’dan sonra söz alan Değirmendereli de tüm konukların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında şunları belirtti. “Bugün buradaki tablo gerçekten Atatürkümüzün özlediği Cumhuriyeti kurup ulaşmak istediği çağdaş uygarlık düzeyinin simgesini Keşan örgütümüz ortaya koyuyor. Kadınlarımız cumhuriyetle beraber yeniden toplumsal hayatın içersinde yer bulmaya başladılar. Sizler de aradan 91 yıl geçtikten sonra onlara yakışır bir şekilde cumhuriyete sahip çıkıyorsunuz, sahip çıkıyoruz. Özellikle de bugünlerde Yeni Cumhuriyet, Yeni Türkiye heveslilerine karşı kadınlar olarak cumhuriyete sahip çıkmak, cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak gerçekten çok önem kazanmaktadır. Daha önceki toplantılarımızda söylediğim hep bir şey vardı.Onu bir kere daha çok doğru bir söz, bir kez daha yinelemek istiyorum.Keşan ve çevrede aldığımız başarıların arkasında kadınlarımızın olduğunu çok net olarak söyleyebiliriz. Bu nedenle partili kadınlarımızın çalışmaları bizler için çok önemlidir. Sizlere bugün için de teşekkür ediyorum.

CHP’li kadınların düzenlediği Cumhuriyet kermesi gün boyunca parti lokalinde devam etti.