Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri İlknur Ekinci ve Müzik Öğretmenleri Hüseyin Tansu Kırcıoğlu önderliğinde hazırladıkları, sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Songül Eser’in yaptığı “Şiir ve Müzik Gecesi” 29 Nisan 2014 Salı günü Sevim Yenice Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.  Ülkemizin yetiştirdiği ünlü şairlerin bestelenmiş şiirlerinin sahnelendiği ve yaklaşık 2 saat kadar süren program, izleyenler tarafından keyifle izlendi ve büyük beğeni kazandı.



Saat 20.30’da başlayan geceye, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, bazı şube müdürleri, Saadet Partisi Keşan İlçe Başkanı Ayhan Özkan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan gecenin açış konuşmasını Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Osman Başak yaptı. Sözlerine, 2013-2014 Eğitim- Öğretim Yılı sosyal - kültürel etkinlikleri çerçevesinde hazırladıkları etkinliği sunmanın coşkusu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek başlayan Başak, “Müzik, türkü, şarkı kervanına hoş geldiniz” dedi.




MÜZİK, HAYATIN HERŞEYİDİR

Tüm öğrencilerin isteği ve yeteneği doğrultusunda üniversite sınavında başarılı olmalarını ve aynı zamanda boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Başak, şarkı söylemek kadar dinlemenin de çok güzel olduğunu ifade ederek şunları söyledi. “Müzik; duyguların senfonisi, güzelliğin nefes alışıdır. Bizim hayat hikayemizdir. Müzik; hissetmek, paylaşmak, sonsuzluğa giden yoldur. Hayat demektir. Müzik, şarkı; hayatın neşesi, sevinci, güzelliği ve her şeyidir.”

Başak, konuşmasını şöyle tamamladı. “Amacımız, gençlerimizin, Türkiye’nin aydınlık geleceğinde ufuklar açarak bilgiye ve yeteneğe sahip, vatanını ve milletini seven, bayrağına ve İstiklal Marşı’na saygılı, milli manevi değerlerine yürekten bağlı, küçüğü sayan, seven, büyüklerine saygı gösteren, düşünen, üreten, sorgulayan, katılımcı, demokrasiyi özümsemiş, çağdaş,  Atatürkçü, laik, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz bekçileri olarak hayata atılmalarını sağlamaktır. Onlara güvenimiz sonsuzdur.  Sizlerle, geleceğimiz aydınlık olacak ve bayrağımız sonsuza dek dalgalanacaktır.”

Okul Müdürü Osman Başak’ın konuşmasını tamamlamasının ardından program başladı. Birçok ünlü şairin bestelenmiş şiirleri, büyük bir başarı ile sahnelendi.