Keşan Final Dergisi Dershanesi Liseye Hazırlık Bölümü Müdürü Zekeriya Yıldız ve Üniversiteye Hazırlık Müdürü Sercan Bezbaş, dün yaptıkları ortak basın açıklamasında dershanenin ortaokul ve lise dönüşümü için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay geldiğini bildirdi. 

Zekeriya Yıldız, Final Temel Ortaokulu’na ön kayıtların başladığını ifade ederek, “Bu konuda temel ortaokulları ile devlet ortaokulları aynı müfredata sahiptir. Bu nedenle 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu esaslarına uygun bir şekilde eğitim-öğretimimizi en iyi şekilde sürdüreceğiz. Bölgemizin çocuklarını eğitim anlamında en üst düzeyde yetiştireceğiz. Bunun için kadromuzu aynı tutup, kadromuzla birlikte temel eğitim ortaokuluna devam edeceğiz. Bizler, dershanelerde başarıyı yakalamış, bu nedenle temel ortaokulda da başarımızı en üst seviyeye çıkaracağımıza inanıyoruz. Bu nedenle ekibimizle doludizgin bir şekilde yürüyeceğiz. Kadrolarımızı muhafaza ediyoruz ve çocuklarımızı Milli Eğitim Temel Kanunu’na uygun bir şekilde en üst düzeye çıkaracağımıza inanıyoruz. Bu yoldaki çalışmalarımızda kendimizi en iyi şekilde hazırladık. Çocuklarımızı en yüksek seviyeye çıkaracağız. Bunun içinde müfredat programları esaslarına uygun olarak hafta içinde normal eğitimimizi yapacağız, onun ötesinde etütler ile birlikte hafta içinde çocuklarımızı çok daha üst seviyeye çıkaracağız. Amacımız çocuklarımızı en donanımlı şekilde sınavlara hazırlamaktır. Çocuklarımızı en iyi fen liselerine sokmak, en iyi sosyal bilimler okullarına sokmak, en iyi Anadolu liselerine sokmak hedefindeyiz. Bu konuda başarıyı Keşan’da değil Edirne ve Türkiye bazında en üst seviyeye çıkartma istiyoruz. Bu nedenle çalışmalarımızı doludizgin bir şekilde sürdüreceğiz.” dedi.

BEZBAŞ: BİZİM SINAVLARA HAZIRLIK TECRÜBEMİZ VAR

Sercan Bezbaş ise Final Temel Lisesi ile ilgili bilgi vererek, şunları söyledi: “Temel lise sadece dershaneden dönüşen bir lise olduğunu vurguluyor. Biz Final Temel Lisesi olarak normal devlet okulunda lise dersleri nasıl veriyorsa aynı müfredatı bizde vereceğiz. Müfredatımız devlet okullarıyla aynı olacak ama bizim artımız şu olacak, bizim sınavlara hazırlık tecrübemiz var. Yayınlarımızla, kadrolarımızla yıllarca üniversite sınavlarımızda başarılarımızı gösterdik. Gerek Türkiye genelinde, gerek yerelde aynı başarılarımızı temel lisede de devam ettireceğiz. Büyük bir heyecanla dönüşüm sonucunu bekliyoruz.

ÖN KAYITLAR BAŞLADI

Final Dönüşüm Lisesi olarak eğitime devam edeceklerini dile getiren Bezbaş, “Bugün heyecanımıza yeni bir heyecan daha katıldı. Lise için de bakanlık onayımız geldi. Biz Final Dönüşüm Lisesi olarak devam edeceğiz ve 4 yılın sonunda da inşallah kendi binamıza geçeceğiz. Ayrı bir kampus yapılacak. Biz müfredatın yanında nasıl şu an dershaneler çalışıyorsa, aynısını önümüzdeki yılda bunu devam ettireceğiz. Müfredata ilaveten gerek hafta içi, gerekse hafta sonu çocuklarımıza sınavlarda başarılı olmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ön kayıtlarımız başlamıştır. Velilerimiz direk gelip, dershanemizle irtibata geçebilirler. Devletin dershaneden dönüşen okullara büyük bir desteği var. Öğrenci başına destek ödeyecek. Bu destekleme işleriyle biz uğraşacağız. Diğer liselere devam eden öğrencilerde kayıtlarını bize alabilirler.” diye konuştu.