Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kapatılan öğrenci yurdu, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Keşan Halk Eğitim Merkezi’ne tahsis edildi.

FETÖ’nün askeri darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile devlet tarafından el konulan İspat Cami Mahallesi Gündüz Sokak’ta bulunan 3 katlı bina, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün hizmetine verildi. Daha önce Keşan şehir merkezinde bulunan ve fiziki şartlardaki olumsuzluklar nedeniyle yeterli hizmet veremeyen kurum, yeni binasına taşındı. Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yılda ortalama 100 meslek kursu açıldığı ve 10 bin kursiyerin eğitim gördüğü kaydedildi.  

ESKİ BİNAYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIYOR

Keşan İlçe Halk Kütüphanesi, Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte Keşan Kültür Merkezi binasında faaliyet gösteren Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise halk eğitimden boşalan binaya taşınıyor. Kış aylarında ısınmanın maliyetinin yüksek olması ve bununla birlikte elektrik bedelinin de her geçen gün giderek artmasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün başka yere taşınmaya başladı.