Keşan İlhami Ertem Ticaret Meslek Lisesi’nin 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni geçen Perşembe günü yapıldı.

74 öğrencinin mezun olduğu törende, 7 Haziran 2014 tarihinde Enez Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden son sınıf öğrencisi Özge Ateşal’ın annesine mezuniyet belgesi verilmesi, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 18.00 sıralarında başlayan törene; Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, Keşan İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Mezun olacak öğrencilerin platformda yerlerini almasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

YAVUZ: 388 ÖĞRENCİMİZDEN 74 ÖĞRENCİMİZ BU YIL MEZUN OLDU

Törenin açılış konuşmasını okul Müdürü Latif Yavuz yaptı. Yavuz, sözlerine, bir süre önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 12. sınıf öğrencisi Özge Ateşalan Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplamda 388 öğrencimizden 74’ü bu yıl mezun olmuştur. Bizler sizlere güveniyoruz. Bizler, sizleri okul hayatınız boyunca aldığınız bilgi ve beceriler sayesinde ülkenize, ailenize, okulunuza, öğretmenlerinize yakışır birer fert olarak görmek istiyoruz. Ayrıca, öğretmenlerimize ve bizlere destek hizmetlerinde büyük fedakarlık gösteren Ayşe Kurtkapmaz, Özden Şengün ve Kıymet Tuna’ya teşekkür ederiz.”

GÜNGÖR VE YALAZ’DAN TEŞEKKÜR

Dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesiyle devam eden törende; Okul Birincileri 12/A Sınıfı (Anadolu) Öğrencisi İpek Güngör ile 12/A Sınıfı Öğrencisi Buse Yalaz, Okul İkincileri 12/A Sınıfı (Anadolu) Hüseyin El, 12/C Sınıfı Öğrencisi Ayşenur Özdemir, Okul üçüncüleri 12/A Sınıfı (Anadolu) Öğrencisi Simge Doyuran ile 12/A Sınıfı Öğrencisi Meryem Güngörmez’e, plaketleri takdim edildi. Okul Birincileri Güngör ve Yalaz’ın okul yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, bu iki öğrenci ortak bir konuşma yaptı. İpek Güngör ve Buse Yalaz şunları söyledi; “Aklımıza geldikçe bu günlerimizi özlemle anacağız. Sevgili öğretmenlerimiz, sizlerin bizlere gösterdiği yolda başarı ile yürüyeceğiz. Bizi yetiştirmek için büyük uğraş verdiniz. Sevgili ailelerimiz, çalışırken hep sizleri düşündük. Sizlere layık birer evlat olmak hedefimizdir. Bizi biz yapan herkese binlerce teşekkürler.”

DUYGU DOLU DAKİLALAR…

Yapılan bu konuşmanın ardından, okulun flama-bayrak devir-teslimi gerçekleştirildi. Öğrencilerin başarı belgelerinin verilmesiyle devam eden törende, okul yöneticileri, öğretmenler ve yardımcı personele öğrenciler tarafından çiçek verildi. Öğrencilere başarı belgeleri verilirken, trafik kazasında hayatını kaybeden Ateşal’ın annesi sahneye davet edilerek, kızının başarı belgesi kendisine takdim edildi. Bu sırada törene katılanlar duygusal anlar yaşarken, Özge Ateşal’ın annesi gözyaşları içerisinde belgeyi aldı. Tören; Okul Aile Birliği Başkanı Gülseren Mehmetoğlu’nun öğrencilere hitaben yaptığı konuşma, öğrencilerin Mezuniyet Andı’nı okumasından sonra keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.