Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı 41’inci Dönem Mezuniyet Töreni, geçen perşembe günü yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 18.00’de başlayan törenin sunuculuğunu, okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Fatih Uygun ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Başak Korkmaz yaptı. Törene; Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrencilerin platformda yerlerini almasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

ÖZERCAN: ZORLUKLARDAN YILMAYINIZ

Mezuniyet töreninin açılış konuşması yapan Okul Müdürü Mükerrem Özercan,  bir eğitim ve öğretim yılının göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini söyleyerek: “Her başlangıcın bir sonu olduğu gibi 2013-2014 eğitim öğretim yılının da son günlerine gelmiş, bir yılı geride bırakıyoruz.  Okulumuzdan 41’inci dönem olarak mezun olan 17 erkek 63 kız öğrencimizi, aile şefkati ve sorumluluğunda bağrımıza bastık ve 4 yıl boyunca onları sevgiyle eğittik. Önünüzde uzun bir yolunuz var.  Bu yolda sevecen, azimli ve kararlı yürüyünüz. Zorluklardan yılmayınız. Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayarak, başınızı dik ve kendinden emin olarak yolunuza devam edin.  Sayın veliler, çocuklarınızla gurur duyunuz. Onları seviniz ve güveniniz. Okullarda acı tatlı anılar yaşansa da ayrılık günü hepsi unutulur, ya da sineye çekilir. Sevinç ve hüznün harman olduğu bu veda gününe katılarak bu duyguları bizimle paylaşan herkese çok teşekkür ederim.  Sevgili öğrencilerim, hepinizin gözlerinden öpüyor, gireceğiniz LYS sınavında başarılar diliyorum. Gelecek yaşantınızda başarı ve mutluluklar sizin olsun.” dedi.

BAYRAK VE FLAMA DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Okul müdürünün konuşmasından sonra, bayrak ve flama devir teslimi yapıldı. Bayrağı, Serpil Akdeniz, Nermin Mayır’a, flamayı ise Buse Kurt, Hanife Metin’e törenle teslim etti.

DERECE ALANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Devir teslim töreninin ardından, ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Okul birincisi 12-A sınıfından Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Öğrencisi Güleren Balkan, okul ikincisi 12-A sınıfından Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Öğrencisi İrem Nur Bilir, okul üçüncüsü 12/D sınıfından Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Öğrencisi Münevver Koç, ödüllerini almak için sahneye davet edildi.

BALKAN: YENİDÜNYALAR, YENİ UMUTLAR PEŞİNDE KOŞTURMAK ÜZERE SİZE VEDA

EDEREK BU SICACIK YUVAMIZDAN AYRILACAĞIZ

Yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından, okul birincisi Güleren Balkan, duygularını dile getirmek için bir konuşma yaptı. Dört sene önce başladığı okula veda etmeye hazırlandığını söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: “Okulumuza ilk adımı attığımızda, bir gün ayrılacağımızı hiç düşünmemiştik. Zamanın su gibi aktığı bu kısacık sürede, pek çok anılarımız oldu bu çatı altında. Acı, tatlı günlerimizin geçtiği ikinci evimiz olan bu okuldan ayrılık vakti geldiğini şimdi anlıyoruz. Şimdi hayatımızın en önemli dönüm noktasındayız. Her birimiz bir gün sonra, yenidünyalar, yeni umutlar peşinde koşturmak üzere size veda ederek bu sıcacık yuvamızdan ayrılacağız. Sevgili öğretmenlerim sizlerin hakkını nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum.  Bizleri ilmin meşalesi ışığında doğru yola sevk ettiniz. Bizler sizlerin emeği ile alın terinizle beslenip bu güne geldik.  Bizlere verdiğiniz meşale hayatımız boyunca yollarımızı aydınlatacak. Değerli misafirler, hepinize veda ederken bizlerden sonra bu sıralarda oturacak kardeşlerime sonsuz başarılar diliyorum. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

TUĞÇE KAHVECİ UNUTULMADI

Daha sonra mezunlara diplomaları, öğretmenler tarafından verildi. Ardından okulda görevli öğretmenler, çiçekle ödüllendirildi. Sınıf arkadaşları, 29 Mart 2014 Cumartesi günü saat 19.30 sıralarında Keşan Kaletepe Mevkii Radyolink yolunda trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden, Tuğçe Kahveci’nin anısına, platformda bir resim bulundurarak kendisini unutmadıklarını gösterdi.

Tören, mezuniyet andının okunmasının ardından keplerin havaya atılmasıyla son buldu.