Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksek Okulu’nun 27. Dönem Akademik Mezuniyet Töreni, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi.

Saat 17.30’da Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda başlayan törene, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, Keşan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Edirne İl Genel Meclisi’nin bazı üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Okul öğrencileri Bahadır Samet Çiçek ve Merve Maçin sunumunda gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Törende ilk olarak konuşan Okulu birincisi Çocuk Gelişimi Programı Öğrencisi Suna Eşkin, “Hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde, yaptığımız meslek seçimiyle üniversite serüvenimize başladık. Zamanla düşüncelerimiz olgunlaşmaya başladı, dağınık sorunlarımızın cevapları yerine oturdu ve bugün burada birbirinden farklı dallara hizmet edecek birer meslek sahibi birey olarak, mezuniyetimizi kutluyorum. Edindiğimiz arkadaşlıkların ve dostlukların hayatımızın geri kalanında da devam etmesini temenni ediyorum. Başta Yrd. Doç Dr. Çiğdem Gürsoy Gaygusuz ve Öğr. Gör. Özge Özkan Kılıç’a ayrıca tüm bu zorlu eğitim sürecinde, bizlere yol gösteren, her kelime, öğrettikleri her harf için kendilerine minnettar olduğumuz hocalarımıza çok teşekkür ederim. Çocuk gelişimi mezunu olarak toplumun geleceğini oluşturan çocukların en iyi şekilde yetişmesini, kendimize her an daha fazlasını katarak, nitelikli birer eğitimci olmayı kısacası elimden gelenin en iyisini yapabilmeyi diliyorum. Ve tabi ki her zaman yanımızda olan desteklerini bizden hiç esirgemeyen değerli ailelerimize özverili emekleri için teşekkür ederiz. Varlığı benim için en değerli hazine olan biricik anneme sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sözlerime son verirken başta ailem olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.”

KÖK: ÖĞRENCİLERİ AİLELERİNE NİTELİKLİ MESLEK SAHİBİ İNSANLAR OLARAK TESLİM EDİYORUZ

Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök ise öncelikle okulun tarihçesinden bahsederek, “Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu 1988-1989 eğitim-öğretim döneminde Keşan Özel İdare İş Hanı’nda motor, elektrik, besicilik, işletmecilik ve muhasebe olarak 5 programla ve 137 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. 2004-2005 yılında Çocuk Gelişimi ile Gaz ve Tesisat teknolojisi programları,2011-2012 eğitim-öğretim yılında da Laborant ve Veteriner sağlık programı açılarak, program sayımız 7’ye yükselmiştir. Yüksekokulumuzda, iş hayatında tercih edilen, çalıştığı işletmeye katma değer sağlayan sorumluluk sahibi, mesleki alanda yetkin ilkeli meslek elemanları yetiştirilmektedir. 27. mezunlarımızı verdiğimiz bu mutlu günde Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulumuzda 6 bölümde 1250 öğrencimiz eğitim görmektedir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin sayısı 4 bin 503’e ulaşmıştır. Sayın Rektörüm, sizlerin katkılarıyla 2014 yılında akademik ve idari personelimizin 2015 ve 2016 yılında bilgisayar laboratuarının akıllı tahta ve bilgisayarları, bazı sınıfların projeksiyon ve sıraları yenilenip okulumuzun alt yapısı daha ileri seviyelere taşınmıştır. Huzur ve güvenin olmadığı yerde ne eğitim, ne üretim, ne ticaret nede yaşam olmaz. Bunun bilincindeyiz. Huzur ve güven ortamında 2 yıldır şehrimizde misafir edip eğittiğimiz mezunlarımızı ailelerine nitelikli meslek sahibi insanlar olarak teslim etmemizdeki katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Sayın Belediye Başkanım siz ve ekibinizin desteği ile okulumuzun bahçesindeki ağaçların bakımı, düzenlenmesi, temiz su tesisatının değiştirilmesinde ve mezunlarımızın buradan uğurlanmasından dolayı verdiğiniz desteklere teşekkür ederiz.”

OKULUMUZUN MİSYONUNU TEMSİL EDECEKLER

Konuşmasının devamında mezun olan gençlere ve ailelerine seslenen Kök, “Değerli saygıdeğer ailelere, iki yıl önce emanet olarak bıraktığınız evlatlarınızı sizlerle birlikte üniversite mezunu olarak görmekten dolayı bizlerde sizler kadar guruluyuz. Mezunlarımız ailelerini olduğu kadar, artık Trakya Üniversitesinin misyonunu da temsil edeceklerdir. Sevgili gençler, gerek mesleki bilgi ve becerilerle donanarak eğitim gördüğünüz Trakya Üniversitesi’nin Keşan’ın bir gönül elçisi olarak aramızdan ayrıldığınız kanaatindeyim. Sanayi ve hizmet sektörüne vereceğiniz katkılarla ülkemizin kalkınmasına ve huzuruna katkı sağlayacağınızdan şüphemiz yoktur. İş ve toplumsal hayatta her şeyi bilen edasında olmayın. Öğrenimin yaşam boyu devam ettiğini unutmayın. Değerli hocalarım ve çalışma arkadaşlarım, insan yetiştirmenin ve eğitmenin ne denli zor olduğunu sizler iyi bilmektesiniz. Her biri ayrı bir kişilik ve karakterde olan her bir gence verdiğiniz özverili eğitim ve hizmet çalışmalarınızdan dolayı tüm akademik idari personelime şükranlarımı sunarım. Mezuniyet törenindeki misafirlerimize ve mezun olan öğrencilerimize 4 yıldır sunulan ikramların sponsorluğuna katkıda bulunan Boyalık ailesine ve idari personelime şükranlarımı sunarım. Sevgili genç arkadaşlarım artık mezunsunuz ve meslek sahibi yetkin bireylersiniz. Her birinizi kutluyor başarılı ve mutlu bir hayat yolculuğuna uğurluyoruz.”

YÖRÜK: BİZ ONLARA MESLEKLERİNDE YETİŞKİN BİRER BİREY OLMAYI GÖSTERDİK

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise gençleri hayata uğurlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Biz onlara mesleklerinde yetişkin birer birey olmayı gösterdik. Biz onlara bilgiye nereden ve nasıl erişebileceklerini göstermeye gayret ettik. Biz günden güne artan olanaklarımızı siz öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Ben öncelikle kendi tecrübelerini, bilgilerini öğrencilerimize aktaran fedakar öğretim üyelerimize hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra belki bir süre iş bulamayacaklar ama hiç üzülmesinler. İş ararken sadece kamu ile değil bunun ötesiyle de ilgilenmelerini istiyorum. Türkiye’yi de aşarak dünyaya açılmalarını istiyorum. Ülkemizin artan ve gelişen olanaklarıyla girişimciler için, serbest meslek sahipleri için neler yapabileceklerini, bu yarışmacı dünyada nasıl netice alabileceklerini, nasıl fark yaratabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Bu anlamda hiç üzülmesinler, morallerini bozmasınlar. Bugün onları mezun ediyor, dünyaya gönderiyoruz. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Rektör Yörük, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevil Erdoğan’a akademik kıyafetini giydirdi. Daha sonra Trakya Üniversitesi AR-GE Bilişim Topluluğu 2. Ulusal Robotrak Yarışması Serbest Kategoride 3. olan Emirhan Ziba ve Suat Erarslan’a Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan tarafından plaket verildi. Özcan devamında, Çocuk Gelişimi Programı ikincisi Aysun Akbaş’a da plaket verdi. Turizm ve Otel İşletmeciliği Program birincisi Süreyya Özçelik’e plaketini Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey takdim etti. Tören, bölüm birincilerine plaketlerinin takdimi ile sürdü. Okulun anaokulu ise 7. dönem mezunlarını verdi. Miniklere de Anaokulu Müdürü Öğr. Gör. Özge Özkan Kılıç tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Öğrenciler tarafından meslek andı okunduktan sonra kepler havaya atıldı. Bu dönem okuldaki 6 bölümden 262 öğrencinin mezun olduğu bildirildi. Tören, katılımcılara pilav ve ayran ikramıyla son buldu.