Sonay CAN

 

Keşan MYO (Meslek Yüksek Okulu)’nun mezuniyet töreni geçen cumartesi günü yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 17.00’de başlayan törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bililer Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan, Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.


Sunuculuğunu, okulun Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 1. sınıf öğrencileri Tuğçe Özden ile Mert Songül Tekin’in yaptığı program, öğrencilerin platformda yerlerini almasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.


KARA: BU SON, BİZİM YENİ BİR GELECEĞİMİZE BAŞLANGIÇ YAPMAMIZI SAĞLAYACAK

Program, okul birincisi ve Otomobil Teknolojisi İkinci Öğretim Programı Öğrencisi Recai Kara’nın konuşmasıyla devam etti. Kara, kendilerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ettikten sonra, şunları söyledi: “Bugün kendimi hem gururlu hem hüzünlü hem de mutlu hissettiğim bir gün. Duygularım böylesine karmakarışık. İki yıl süren birlikteliğimiz artık sona eriyor. Bu son, bizim geleceğimize yeni bir başlangıç yapmamızı sağlayacak. Çoğumuz, ilk defa ailelerimizden bu denli ayrılıp, kendi ayakları üstünde durma savaşı verdi. Yetişkin bir birey oluğumuz bu dönemde, üzerimize aldığımız sorumlulukların bilinci içerisindeyiz. Biliyoruz ki insan kolay yetişmiyor. Her karesini ilmik ilmik dokumak gerekiyor.”


KÖK: 250 ÖĞRENCİMİZİ MEZUN EDİYORUZ

Daha sonra söz alan Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, konuşmasına okulun tarihçesini anlatarak başladı sonrasında da rektörlükten isteklerini şöyle sıraladı: “Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi ve Organik Tarım adlarında iki yeni programın açılması için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu programların Keşan’a kazandırılması için desteklerinizi bekliyoruz. 25’inci mezunlarımızı verdiğimiz şu günde, okulumuzdan mezun olanların sayısı 4 bin 698’e ulaşmıştır. Bu yıl 876 adet ikinci sınıf öğrencimizin 678’i mezun durumdadır. 6 program 10 bölümde 1300 öğrencimiz mevcuttur. Bugün 250 öğrencimizi mezun ediyoruz.”


PİŞKİN: KENDİNİZ VE AİLENİZ İÇİN YAPACAĞINIZ ÇOK ŞEY VAR

Son olarak söz alan Süleyman Pişkin ise öğrencilere hitaben, Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyorsunuz. Yeni bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Eğitim hayatınızı başarı ile tamamladınız. Bugün kendinize ailenize ve ülkenize karşı da sorumlu hale geliyorsunuz. Hocalarınızın size aktardığı bilgi görgü ve deneyimlerle bir meslek sahibi oldunuz. Kendiniz için aileniz için yapabileceğiniz çok şeyler var.” dedi.

VOLEYBOLCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından, Pişkin tarafından, Trakya Üniversitesi 21. Kültür Sanat ve 31. Spor Şenlikleri’nde şampiyon olan erkek voleybol takımı ile antrenörü ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Özgür Altınel’e plaket ve kupaları verildi.

DERECE ALANLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Plaket töreninden sonra Okul Birincisi Otomotiv Teknolojisi 2. Öğretim Programı Öğrencisi Recai Kara, Okul İkincisi Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğrencisi Muhammed Volkan Adıgüzel ve Okul Üçüncüsü Elektrik Programı Öğrencisi Murat Er’e ödülleri de Süleyman Pişkin tarafından takdim edildi. Ardından bölüm birinci, ikinci ve üçüncülerine de ödül ve plaketleri katılımcılar tarafından verildi.

BURADAYIM VE ÖZELİM’E ÖDÜL

Trakya Kalkınma Ajansı ile Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ve Keşan MYO’nun da katıldığı “Buradayım ve Özelim” adlı proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan Süleyman Kök ile Çocuk Gelişimi Programı Uygulama Ana Okulu öğretmenleri; Esin Görür ve Selin Akıncıoğlu’na sertifikaları Bekir Dınkırcı tarafından takdim edildi.

MİNİK MEZUNLAR İLGİ TOPLADI

Daha sonra Keşan MYO Uygulama Ana Okulu’nun 5. Dönem mezunları da diplomalarını Ana Okulu Müdürü ve Öğretim Görevlisi Özge Özkan Kılıç’tan aldı.

ÖĞRENCİLER DİPLOMALARINA KAVUŞTU

Minik mezunların ardından okulun tüm mezunları da gruplar halinde platforma davet edilerek diplomalarına kavuştu. Program, keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.