Keşan MYO (Meslek Yüksekokulu) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, dün yaptığı açıklamada 2015-2016 Akademik Yılı’nın başladığını belirterek, öğrenci sayıları ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu yılda hedeflerinin başarıyı sağlıklı şekilde sürdürebilmek olduğunu ifade eden Kök, “Bunun için bugün Akademik Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Eksiklerimiz neler, neler yapabiliriz, ne zaman yapabiliriz, bunları konuştuk. Öğrencilerimize daha iyi hizmet sunabilmenin ötesinde, öğrenci nasıl verimli olabilir bunu düşünüyoruz. Vize döneminin 2 hafta olmasına karar verdik. İstediğimiz kadar yeterli akademik personelimiz yok. YÖK her bölüme 3 akademisyen istiyor. Bizde şu an turizm, otomotiv, laborant ve veteriner sağlık programında yeterli akademik personelimiz var ama elektrikte, doğalgazda birer arkadaşımız var. Çocuk gelişimi bölümünde 2 arkadaşımız var. Uygulama anaokulunda da sıkıntımız yok. Orada da 2 öğretim görevlisi, 3 öğretmen ve 1 hizmetli görev yapıyor. Anaokulumuzun kontenjanı da doldu.” dedi.

ALT YAPI EKSİKLERİ TAMAMLANDI

Süleyman Kök, yaz döneminde okulun altyapı eksiklerini de tamamladıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Okulumuzun fiziki olarak bakım ve tamirini yaptırdık. Eğer bu koşullarda akademik kadroyu zenginleştirirsek daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Geçen yıl organik tarımı kurmuştuk. Ama bu bölüme de en az 3 tane akademik personel bulmamız lazım ki öğrenci alabilelim. Rektörlüğe gerekli başvuruları yapıyoruz. Çocuk gelişimi bölümüne 1 öğretim görevlisi aldık.”

% 40 MESLEKİ, % 60 NORMAL LİSELERDEN ÖĞRENCİ ALINDI

Bu yıl okula alınan öğrencilerin % 40’ının meslek liselerinden, % 60’ının da normal liselerden olduğunu kaydeden Kök, “Bu planlamayı ÖSYM yaptı. Bizim akademik kurulda eleştirimiz şuydu, sınavsız geçişle gelen öğrencilerin bazıları üniversiteyi kolay elde ettikleri için derslerinde de gayret göstermiyorlardı. Bazıları açıkça anne-baba zoruyla geldiklerini itiraf ediyorlardı. Diğer liselerden de öğrencilerin gelmesi bence motivasyonu arttıracaktır. Burada tabi öncelikli görev akademisyen arkadaşlarımıza düşüyor. Onlarında aynı heyecanı ve isteği duymaları gerekir. Her sene gelen yeni öğrenci bize de yeni bir kan ve heyecan katıyor. Aynı heyecanı çocuklar bizde duymazlarsa onlarında doğal olarak motivasyonları düşüyor.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN KIYMETİ İYİ BİLİNMELİ

Süleyman Kök, Keşanlılar’ın öğrencilerin kıymetini iyi bilmeleri gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Buraya gelen öğrenciler sadece kurumun sınırları içerisinde eğitilmiyorlar. Buraya geldiklerinde bu bölgenin de kültüründen etkileniyorlar. Bu öğrencileri el birliğiyle yetiştiriyoruz. Öğrencileri para kazandıran bir turist olarak görmemek lazım. Bu çocukları ve gençleri birlikte eğiteceğiz. Dolayısıyla bizlerin göstereceği tutum, onlara da yansıyacaktır. Biz, insanlarımıza güveniyoruz. Buradan mezun olup ayrılan her bir öğrenci bizim reklamımızı yapacaktır. Bu nedenle bizlerinde olumlu tutum sergilememiz gerekiyor.”

OKULDA BİN 250 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Son olarak öğrenci sayıları hakkında bilgi veren Kök, “Elektrik bölümünde 320, laborant ve veteriner sağlık bölümünde 104, otomotiv teknolojisi bölümünde 418, turizm ve otel işletmeciliği bölümünde 208, çocuk gelişimi bölümünde 136, gaz ve tesisat teknolojisi bölümünde 56, su ürünleri bölümünde 8 olmak üzere toplam bin 250 öğrencimiz var.” dedi.