Keşan MYO (Meslek Yüksekokulu) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, yaptığı açıklamada okulda seçmeli ders sayısının arttırıldığını belirtirken, daha önce bahar döneminde düzenlenen etkinliklerin öğrencilerin ilgi göstermemesi nedeniyle yapılamadığını söyledi.

Öğrencilerin 2. sınıfta aldığı seçmeli derslerin zorunlu tutulduğunu ifade eden Kök, “Seçmeli dersler zorunlu gibiydi. Çünkü seçilecek dersler azdı. Çocuk 3 tane ders alacak fakat biz önüne 3 tane ders koyuyorduk. Dolayısıyla da bunların hepsini almak zorunda kalıyordu. Biz seçmeli ders havuzumuzu genişlettik. Bir programda 1. dönem 9, 2. dönem 9 ders seçeneği koyduk. Çocuk bu 9 dersin içerisinden seçme yapıyor. Aynı anda 60 kişilik kontenjanı olan sınıfta 20 kişi A dersine, 20 kişi B dersine, 20 kişi C dersine giriyor. Diğer dönemde de sınıf 3’e bölünmüş oluyor. Daha az öğrenciyle, daha verimli ders işleniyor. Bu bizim için güzel bir şey. Eğitim kalitesi de böylece artmış oluyor. 60 kişilik bir sınıfta öğrencilerin hepsine ulaşamıyorsunuz. Ön tarafta 15-20 kişiyi kontrol ediyorsan, diğerleri ya telefonla oynuyor ya da dersi dinlemiyor. Rektöründe politikalarından bir tanesi bu. Biz kendi başımıza bunu yapamayız zaten. Tabi öğretim görevlilerinizle de alakalı bir konu bu. Her bölümde en az üç tane öğretim görevlisi olmalı.” dedi.
ÖĞRENCİLERİN GİRİŞİMİYLE BİR ŞEYLER OLMALI

Süleyman Kök, son iki yıldır yapılmayan Streetball Turnuvası ve aktiviteler hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi: “Bahar Şenlikleri Edirne’de yapılıyor. Bizim ise kendi adımıza geçmişte olduğu gibi öğrencilerimizle birlikte hareket etmemiz lazım. Biz daha önce bahar döneminde Keşan’da bir etkinlik düzenlediğimizde öğrenciler tasını tarağını toplayarak gidiyorlardı. Yani bu etkinliği biz kime yapıyoruz? Streetball Turnuvası düzenliyoruz okuldan takım çıkmıyor. Sırf faaliyet olsun diye de bunu yapamam. Öğrencinin yanı sıra şehrin dinamiklerini de harekete geçirmek gerekir. Daha önce öğrencilerde ilgi ve alaka vardı. Ama şimdi bakıyoruz öğrenci gelmiyor. Öğrenci stant açıyor ama arkadaşları ona destek vermiyor. Çalışanlarında hevesi kırılıyor, bir daha yanaşmıyor. Bu yılda bu geçerli. Eğer öğrencilerin girişimiyle bir şeyler olacaksa biz yol gösterici, destekleyici oluruz. Ama bunu müdürlük olarak tek başımıza yapmamız olanaksız. Belediye birkaç kez konser düzenledi. Bunu da biz organize edemeyiz. Yeterli bütçemiz yok.”